Συνάντηση Τσίπρα - Κόρμπιν: Eκλογές τον Απρίλιο προβλέπει ο ηγέτης των εργατικών

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συνάντηση Τσίπρα - Κόρμπιν: Eκλογές τον Απρίλιο προβλέπει ο ηγέτης των εργατικών
Οι Βρετανοί θα κληθούν στις κάλπες εντός του Απριλίου, υποστήριξε ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν.

Συνάντηση με τον ηγέτη των Βρετανών Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν, είχε ο έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο περιθώριο της προπαρασκευαστικής Συνόδου του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, ο ηγέτης των Εργατικών εξέφρασε την εκτίμησή του ότι η υπόθεση έχει οδηγηθεί σε αδιέξοδο, και πως οι Βρετανοί θα κληθούν στις κάλπες εντός του Απριλίου.

Την πρόταση των ηγετών της ΕΕ για παράταση μέχρι τις 22 Μαΐου για το Brexit, υποστήριξε στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για το Brexit και ο Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας πως αν δεν ψηφιστεί η Συμφωνία στο Λονδίνο, υπάρχουν δυο δρόμοι «είτε η αποχώρηση χωρίς Συμφωνία είτε η συμμετοχή του Ηνωμένου Βασιλείου στις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου».

Όπως είπε, δεν έχει νόημα να κατατίθενται στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο «απειλές» που δεν είναι σε θέση να υλοποιηθούν, δηλαδή παράταση με την προϋπόθεση ότι θα περάσει η Συμφωνία για το Brexit από το Βρετανικό Κοινοβούλιο. Διότι αν αυτό δεν γίνει κατορθωτό, τότε θα βρεθούν εκτεθειμένοι οι ηγέτες της ΕΕ, προσέθεσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.