Γεροβασίλη: Πολύ καλές προοπτικές για τις σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γεροβασίλη: Πολύ καλές προοπτικές για τις σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας

Στη διμερή οικονομική συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας, την προώθηση της Ελλάδας ως τουριστικού προορισμού στη Ρωσία και σε θέματα ασφαλείας αναφέρθηκε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων «RIA NOVASTI».

Η κ. Γεροβασίλη ανέφερε ότι «δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στη διμερή οικονομική συνεργασία. Θεωρούμε ότι έχει πολλές προοπτικές η περαιτέρω βελτίωσή των εμπορικών σχέσεων και θα λειτουργήσει προς το αμοιβαίο συμφέρον. Σχέσεις οι οποίες έχουν πληγεί εξαιτίας του εμπάργκο της ΕΕ και των ρωσικών αντιμέτρων. Εμείς παλεύουμε σε κάθε κατεύθυνση προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι συνέπειες. Αυτό θα λειτουργήσει προς το συμφέρων και των δυο λαών».

Για το θέμα της προσέλκυσης Ρώσων τουριστών από την Ελλάδα, η κ. Γεροβασίλη ανέφερε ότι έχουν γίνει πάρα πολλές συνεργασίες, και πάρα πολλή δουλειά εκ μέρους του Υπουργείου Τουρισμού με μεγάλα ρωσικά πρακτορεία και όχι μόνο. «Πιστεύουμε ότι φέτος θα έχουμε υπερδιπλασιασμό σε σχέση με το 2015. Αυτό δείχνει ότι πρέπει να γίνει μεγάλη προσπάθεια και δουλειά και στον τομέα της έκδοσης βίζας για τους Ρώσους πολίτες. Γίνονται όλες οι προσπάθειες προκειμένου να ανταποκριθούν οι Προξενικές μας Αρχές . Κάνουμε ο,τιδήποτε δυνατόν, για να παράσχουν γρήγορες και ποιοτικές υπηρεσίες προς τους Ρώσους πολίτες και να ανταπεξέλθουμε σε αυτό το μεγάλο αριθμό. Επιπλέον, σε συνεννόηση με εμπορικούς φορείς της Ελλάδας εξετάζεται το ενδεχόμενο εκπτώσεων στην αγορά εμπορικών προϊόντων για Ρώσους τουρίστες», υπογράμμισε σχετικά.

Αναφορικά με το προσφυγικό και την εμπλοκή της Ρωσίας, η κα Γεροβασίλη δήλωσε ότι η γεωπολιτική θέση της Ελλάδας είναι αυτή η οποία την έχει καθορίσει χώρα εισόδου μεγάλων προσφυγικών ρευμάτων προς την ΕΕ. «Αυτό έχει φέρει τη χώρα μας σε δύσκολη θέση με την έννοια ότι η Ελλάδα βιώνει μια δύσκολη κρίση η οποία είναι οικονομική και ταυτοχρόνως μια προσφυγική κρίση. Πραγματικά, η Ελλάδα έχει ξεπεράσει τον εαυτό της στη προσπάθεια που κάνει να αντιμετωπίσει και να διαχειριστεί τα προσφυγικά ρεύματα με όρους αλληλεγγύης και σεβασμού των ανθρώπινων δικαιωμάτων».

Για τη συνεργασία στον ενεργειακό τομέα και την πορεία του αγωγού TAP, η κα Γεροβασίλη ανέφερε ότι η Ελλάδα επιδιώκει να γίνει πολυδιάστατος ενεργειακός κόμβος, προοπτική καθοριστική για την πορεία, την οικονομία και για την ανάπτυξη της χώρας μας. «Βρισκόμαστε πολύ κοντά όσον αφορά το αγωγό ΤΑР η κατασκευή του οποίου ξεκινά τον Μάιο», πρόσθεσε.

Τέλος, η κυβερνητική εκπρόσωπος ανέφερε ότι μέσα στα πλαίσια του αφιερωματικού έτους επίκειται επίσκεψη του κ. Putin στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider