Απορρίπτει για τώρα το ντιμπέιτ με Τσίπρα ο Μητσοτάκης

Γιώργος Ευγενίδης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Απορρίπτει για τώρα το ντιμπέιτ με Τσίπρα ο Μητσοτάκης

Στο θετικό του αφήγημα επιμένει στρατηγικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως τόνισε και σε σύντομη συζήτησή του με δημοσιογράφους, στο περιθώριο των εργασιών του Συνεδρίου της ΝΔ.

Μάλιστα, για να το καταστήσει σαφέστερο, αναφέρθηκε στον λίγο χρόνο που αφιέρωσε στον κ. Τσίπρα, κατά τη χθεσινή, εναρκτήρια ομιλία του. «Στη χθεσινή μου ομιλία που διήρκεσε 1 ώρα και 10 λεπτά, αφιέρωσα μόνο τα 10 στον κ. Τσίπρα και 1 ώρα ήταν ο θετικός μας λόγος, δηλαδή αυτό που θέλουν να ακούσουν οι πολίτες για την καθημερινότητά τους», είπε ο κ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι «η κοινωνία λέει όχι πόλωση».

Ερωτηθείς για το αν υπήρξε δυσαρέσκεια στην Ευρώπη για τα περί ανταλλαγής Σκοπιανού με συντάξεις, με δεδομένη τη θέση του Μεγάρου Μαξίμου ότι θα το έθετε στη Σύνοδο Κορυφής, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι «την απάντηση την πήρατε από τον κ. Βέμπερ».

Σχολιάζοντας την εμφάνιση του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, τον κατηγόρησε για «πρωτοφανή διχαστικό λόγο» και ξεκαθάρισε ότι δεν προτίθεται να τον ακολουθήσει καθ’ οιονδήποτε τρόπο, ενώ σε άλλο σημείο εκτίμησε ως πιθανότερο χρόνο για τη διενέργεια εκλογών τον Μάιο.

Τέλος, ως προς το αν θα υπάρξει τηλεοπτική του αντιπαράθεση με τον Αλέξη Τσίπρα, ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε ότι «είχαμε μια αδιαμεσολάβητη αντιπαράθεση στη Βουλή. Προφανώς για να ζητήσει ντιμπέιτ ο κ. Τσίπρας, δεν θεωρεί προνομιακό του χώρο τη Βουλή. Εγώ θα είμαι στη Βουλή ανά πάσα στιγμή». «Όταν προκηρύξει εκλογές, θα συζητήσουμε για το ντιμπέιτ», προσέθεσε.

Σημειωτέον, στο περιθώριο του συνεδρίου υπήρξε και τριπλή συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη-Αντώνη Σαμαρά και Μάνφρεντ Βέμπερ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider