«Μαριονέτα» του Wolfgang Schaeuble χαρακτηρίζει τον πρόεδρο του Eurogroup Jeroen Dijsselbloem o Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξη του στην ολλανδική εφημερίδα De Volksrant προσθέτοντας ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών είναι το πραγματικό αφεντικό του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

 «Αν είσαι ψυχοπαθής και χαίρεσαι τις συγκρούσεις, τότε το Eurogroup είναι το ιδανικό μέρος» τόνισε. «Όποιος μιλάει για στιγμές ευτυχίας στο Eurogroup πρέπει να τον κλείσουν μέσα άμεσα γιατί είναι επικίνδυνος τρελός» ανέφερε γελώντας στην ολλανδική εφημερίδα ο κ. Βαρουφάκης. 

«Μετανιώνω που εμπιστεύτηκα, τυφλά, τον Αλέξη Τσίπρα», σημειώνει, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξή του ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.

Ο πρώην υπουργός, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην «De Volksrant» στην ερώτηση του δημοσιογράφου για το τι μετανιώνει τους 5 μήνες που διετέλεσε υπουργός Οικονομικών, απάντησε:

«Το ότι εμπιστεύτηκα την ενότητα της ελληνικής κυβέρνησης, ή για να είμαι πιο συγκεκριμένος, την ενότητα μεταξύ του επταμελούς «υπουργικού συμβουλίου Πολέμου», συμπεριλαμβανομένου του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και εμένα. Ήμασταν μαζί ημέρα και νύχτα, όλη την ώρα. Κοιμόμουν όπως κοιμόντουσαν στα χαρακώματα κατά τη διάρκεια ενός πολέμου. Λίγες ώρες εδώ και λίγες εκεί, με όλες σου τις αισθήσεις σε εγρήγορση. Κακώς εμπιστεύτηκα τυφλά τον Τσίπρα».

Στη συνέχεια, στην ερώτηση για το αν αισθάνεται προδομένος, ο κ. Βαρουφάκης απαντάει: «Εμείς της Αριστεράς, έχουμε ένα τραγικό ρεκόρ αλληλοκατηγοριών για προδοσία, καταδικάζοντας ο ένας τον άλλον με αυξανόμενη τοξική γλώσσα. Δεν θέλω να το κάνω αυτό. Αλλά αν αισθάνομαι προδομένος; Ναι, τεράστια. Ο Τσίπρας παραδόθηκε στις βουλές των Ευρωπαίων, χωρίς να με συμβουλευτεί».