Σε 270.000 συμψηφισμούς προχώρησε η ΓΓΔΕ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε 270.000 συμψηφισμούς προχώρησε η ΓΓΔΕ

Σε 270.000 συμψηφισμούς μεταξύ οφειλών και υπερεισπράξεων οι οποίοι αφορούσαν σε 210.000 ΑΦΜ προχώρησε η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

Κατά πληροφορίες η ΓΓΔΕ συμψήφισε εκκρεμή ποσά τα οποία είχαν προκύψει από διπλές πληρωμές, πληρωμές με λανθασμένες ταυτότητες οφειλής, πληρωμές με ταυτότητες οφειλής οι οποίες δεν αντιστοιχούσαν σε οφειλόμενο φόρο, και τέλος ποσά που ξεπερνούσαν το ανοιχτό υπόλοιπο που εμφανιζόταν στην προσωποποιημένη πληροφόρηση διαφόρων οφειλετών, με χρέη φορολογουμένων, οι οποίοι είχαν μια μοναδική οφειλή προς την φορολογική διοίκηση (π.χ. ΕΝΦΙΑ).

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας οι 210.000 φορολογούμενοι οι οποίοι είχαν μια και μοναδική οφειλή προς την εφορία, θα δουν στην προσωποποιημένη πληροφόρηση του Taxis, την οφειλή αυτή μειωμένη κατά το ποσό του συμψηφισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες σε δεύτερη φάση η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων θα προχωρήσει σε μία ακόμη διαδικασία συμψηφισμών, αυτή την φορά σε φορολογούμενους με πάνω από μια οφειλή (π.χ. ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ, κ.α.).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider