Αυξήθηκε στα 2,2 δισ. ευρώ η Επιστρεπτέα 4

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αυξήθηκε στα 2,2 δισ. ευρώ η Επιστρεπτέα 4

Της Δήμητρας Καδδά

Νέα αύξηση του προϋπολογισμού από τα 1,8 δισ. ευρώ στα 2,2 δισ. ευρώ αποφάσισε το ΥΠΟΙΚ για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 4 της οποίας η αποπληρωμή ολοκληρώνεται αυτές τις ημέρες. Η αύξηση ήταν αναγκαία μετά το αυξημένο ενδιαφέρον που υπήρξε.

Ο 4ος κύκλος αφορά σε 450.000 περίπου εταιρείες. Συνδράμει στη διατήρηση 400.000 θέσεων εργασίας έως και τον Μάρτιο του 2021 (με βάση σχετική ρήτρα).

Με τροποποίηση της σχετικής απόφασης για τις προϋποθέσεις χορήγησής της σε επιχειρήσεις που επλήγησαν οικονομικά λόγω της εμφάνισης και διάδοσης της νόσου του κορονοϊού COVID-19, κατά τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο 2020 ορίζεται επίσης πως «για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο 2020, οι επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως τύπου τηρούμενων βιβλίων, συμπληρώνουν τον κύκλο εργασιών ΦΠΑ ή τα ακαθάριστα έσοδα κάθε μήνα, κατά περίπτωση». Αναφέρεται πως «τα ανωτέρω στοιχεία που συμπληρώνονται από την επιχείρηση, επαληθεύονται από τις δηλώσεις ΦΠΑ και Εισοδήματος, στις αντίστοιχες φορολογικές χρήσεις, όταν αυτές υποβληθούν».

Το ΥΠΟΙΚ προβαίνει σε διασταύρωση των στοιχείων για να διαπιστώσει περιπτώσεις λανθασμένης καταγραφής της πτώσης τζίρου κατά την αίτηση χορήγησης. Σύμφωνα με στελέχη του ΥΠΟΙΚ θα οδηγήσει σε επιστροφές ποσού στον επόμενο γύρο (ΒΛΕΠΕ Στην τσιμπίδα της ΑΑΔΕ χιλιάδες επιχειρηματίες - Δήλωσαν «λάθος» στοιχεία για την Επιστρεπτέα 4).

Σημειώνεται πως τον Ιανουάριο προγραμματίζεται ο 5ος κύκλος που θα διέπεται από τους ίδιους όρους μη επιστροφής του 50% του ποσού. Με ενισχυμένη ρήτρα διατήρησης αυτήν την φορά των θέσεων εργασίας έως και τον Ιούνιο του 2021.

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider