Παπαθανάσης: Στόχος να καταστήσουμε την Ελλάδα οικονομικό κόμβο στη νοτιoανατολική Ευρώπη

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Παπαθανάσης: Στόχος να καταστήσουμε την Ελλάδα οικονομικό κόμβο στη νοτιoανατολική Ευρώπη

«Ο στόχος της κυβέρνησης είναι να καταστήσει την Ελλάδα οικονομικό κόμβο για την νοτιοανατολική Ευρώπη, μεταμορφώνοντας τη χώρα σε σημείο αναφοράς ενώ εξαιτίας του εργατικού δυναμικού της, η Ελλάδα έχει μεγάλες προοπτικές και στον τομέα της ανάπτυξης και της έρευνας».

Αυτό τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης μιλώντας στο συνέδριο του Economist αναφορικά με τις προτεραιότητες και τους στόχους της κυβέρνησης.

Αναφέρθηκε ακόμη στις ΣΔΙΤ και πώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να πραγματοποιηθούν δημόσιες επενδύσεις, επισημαίνοντας ότι στόχος είναι να παίξουν σημαντικό ρόλο στην αναβάθμιση της οικονομικής δραστηριότητας στην Ελλάδα.

«Όσον αφορά στο πλάνο μας για το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, στόχος μας είναι να είμαστε πιο εξωστρεφείς, ανταγωνιστικοί, λιγότεροι γραφειοκρατικοί, πλήρως ψηφιοποιημένοι. Τρέχουμε γρήγορες διαδικασίες για μεγάλες επενδύσεις, καθώς απλοποιούμε όλα τα διαδικαστικά για την ίδρυση επιχειρήσεων σε σχέση με το παρελθόν» τόνισε.

Ο κ. Παπαθανάσης τόνισε ότι η Ελλάδα ξεκίνησε τις αλλαγές της και είδαμε ένα καλό πρώτο τρίμηνο του 2020, μετά τα πράγματα άλλαξαν άρδην λόγω της πανδημίας ενώ πιστεύει ότι πολύ σύντομα και μετά το εμβόλιο, η Ελλάδα θα επιστρέψει στη προηγούμενη αναπτυξιακή πορεία.

Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης τόνισε ότι την περίοδο της πανδημίας δεν μειώθηκε το ενδιαφέρον για επενδύσεις αλλά υπάρχει αυξανόμενο ενδιαφέρον και αυτό οφείλεται στη σταθερότητα της κυβέρνησης, τις μεταρρυθμίσεις αλλά και τη στάση του κράτους απέναντι στους επενδυτές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider