Κατά των μαζικών πλειστηριασμών η Λούκα Κατσέλη

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κατά των μαζικών πλειστηριασμών η Λούκα Κατσέλη

Κατά των μαζικών πλειστηριασμών τάχθηκε η πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Λούκα Κατσέλη, δηλώνοντας από το βήμα της γενικής συνέλευσης των μετόχων της τράπεζας την Τρίτη ότι η μαζική πώληση ακινήτων είναι αντίθετη προς το συμφέρον των τραπεζών.

Σχολιάζοντας το θέμα της διαχείρισης των κόκκινων δανείων η κυρία Κατσέλη σημείωσε ότι προς το συμφέρον της τράπεζας είναι να κρατήσει τον πελάτη της ενήμερο. Στο πλαίσιο αυτό «η Εθνική θα απευθύνει βιώσιμες λύσεις στους δανειολήπτες πελάτες της και στις επιχειρήσεις» σημείωσε η πρόεδρος της ΕΤΕ προσθέτοντας ότι ήδη από προϊόντα ρυθμίσεων στη λιανική τραπεζική η τράπεζα έχει εισπράξει περίπου 500 εκατ. ευρώ.

Σχετικά με το θέμα των κεφαλαιακών ελέγχων η κυρία Κατσέλη εκτίμησε ότι το χρηματοπιστωτικό σύστημα ανταποκρίθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις συνθήκες που επικράτησαν μετά την επιβολή τους και την κρίση του περασμένου Ιουλίου.

Κρίσιμα σημεία για το επόμενο διάστημα, σύμφωνα με την ίδια, είναι η επαναφορά των καταθέσεων που αποτελεί αναγκαία συνθήκη για την άρση των capital controls και η αντιμετώπιση των φλέγοντος θέματος των κόκκινων δάνειων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider