Σε χαμηλά τριών ετών υποχωρούν οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε χαμηλά τριών ετών υποχωρούν οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων
Υποχωρούν οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων καθώς αυξάνονται οι ανησυχίες για το εμπόριο και την ανάπτυξη.

«Ασφαλή καταφύγια» θεωρούνται σήμερα τα κρατικά ομόλογα της Ευρώπης για τους επενδυτές, μετά τις εντάσεις στις εμπορικές σχέσεις ΗΠΑ - Κίνας, τις ανησυχίες για μία επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης και τους φόβους ότι η Ιταλία μπορεί να παραβιάσει τους δημοσιονομικούς κανόνες της ΕΕ.

Η είδηση ότι οι ΗΠΑ έπληξαν τον τεχνολογικό κολοσσό της Κίνας Huawei με σκληρές κυρώσεις, πρόσθεσε ένα ακόμη εμπρηστικό στοιχείο στην εμπορική διαμάχη ΗΠΑ-Κίνας και κράτησε τους επενδυτές σε επιφυλακή.

Η νευρικότητα στις αγορές ομολόγων τις τελευταίες ημέρες ερχόταν σε αντίθεση με τον πιο συγκαταβατικό τόνο στις αγορές μετοχών και αναλυτές έλεγαν ότι οι επενδυτές ομολόγων παρέμεναν «στην τσίτα» για τους κινδύνους που δημιουργούνται.

Η απόδοση του γερμανικού 10ετούς ομολόγου αναφοράς υποχώρησε 2 μονάδες βάσης και κινείτο κοντά στα χθεσινά χαμηλά επίπεδο 2,5 ετών, στο -0,13%.

Η απόδοση του ολλανδικού 10ετούς τίτλου υποχώρησε προς το 0%, που θα ήταν το χαμηλότερο επίπεδο από τα τέλη του 2016.

Ενώ η απόδοση του αντίστοιχου γαλλικού ομόλογου υποχώρησε σε μόλις 0,278%, που είναι η χαμηλότερη από το 2016.

Οι αποδόσεις των 10ετών ομολόγων του αμερικανικού δημοσίου υποχώρησαν κοντά στο χαμηλό επίπεδο 15 μηνών και τα προθεσμιακά επιτόκια της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) προεξοφλούν τώρα μία μείωση των επιτοκίων της στο τέλος του έτους.

Οι επενδυτές αύξησαν, επίσης, τα στοιχήματα για μία μείωση των επιτοκίων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), με τα προθεσμιακά επιτόκια της αγοράς χρήματος για μία ημέρα (Eonia) να δείχνουν μία πιθανότητα σχεδόν 30% να μειωθούν τα επιτόκια κατά 10 μονάδες βάσης (0,1 της ποσοστιαίας μονάδας) έως το τέλος του έτους.

Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδό τους από το 2016 , τη χρονιά που η ΕΚΤ αύξησε τις αγορές ομολόγων και μείωσε τα επιτόκια σε χαμηλό επίπεδο - -ρεκόρ για να αντιμετωπίσει τον αποπληθωρισμό.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider