330.000 δηλώσεις έχουν καταχωρηθεί στο Taxisnet

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
330.000 δηλώσεις έχουν καταχωρηθεί στο Taxisnet

Συνολικά 330.000 φορολογικές δηλώσεις έχουν καταχωρηθεί στο Taxisnet από τις 5 Απριλίου, όταν και δόθηκε το σύστημα σε παραγωγική λειτουργία για την υποβολή δηλώσεων.

Από τις προαναφερόμενες 330.000 φορολογικές δηλώσεις εισοδήματος φυσικών προσώπων έχουν υποβληθεί οι 170.000 δηλώσεις, ενώ οι υπόλοιπες 160.000 δηλώσεις βρίσκονται σε καθεστώς «προσωρινής υποβολής».

Αν και ο αριθμός των δηλώσεων που καταχωρήθηκαν στο Taxisnet αγγίζει μόλις το 5,2% του συνόλου των 6 εκατομμυρίων δηλώσεων , ωστόσο είναι σημαντικός εάν αναλογιστεί κανείς πως λογιστές και φοροτέχνες απέχουν από την υποβολή δηλώσεων.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΠΟΦΕΕ) και το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος έχουν ήδη από τις 5 Απριλίου ζητήσει από τα μέλη τους να προχωρήσουν σε κυλιόμενη αποχή από την σύνταξη και υποβολή των φορολογικών δηλώσεων όλων των φορολογουμένων, αντιδρώντας στο νέο ασφαλιστικό και στις επιβαρύνσεις που φέρνει στον κλάδο.

Αν και οι 20.000 λογιστές και φοροτέχνες μέλη της ΠΟΦΕΕ δεν καταθέτουν προς το παρόν δηλώσεις, η κινητοποίηση τους στη φάση αυτή δεν έχει μπλοκάρει τη διαδικασία, καθώς πολλοί φορολογούμενοι που υποβάλουν ετησίως χωρίς τη βοήθεια φοροτεχνικού τη δήλωσή τους, τροφοδότησαν το Τaxisnet με τις δικές τους δηλώσεις.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider