Handelsblatt: Διαφωνεί η Γερμανία με την πρόωρη εξόφληση των δανείων του ΔΝΤ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Handelsblatt: Διαφωνεί η Γερμανία με την πρόωρη εξόφληση των δανείων του ΔΝΤ
Handelsblatt: Διαφωνεί η Γερμανία με την πρόωρη εξόφληση των δανείων του ΔΝΤ.

Αρνητικό εμφανίζεται το Βερολίνο απέναντι στο ενδεχόμενο πρόωρης εξόφληση των δανείων που έλαβε η Ελλάδα από το ΔΝΤ, σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανική εφημερίδας Handelsblatt.

Ενώ, παράλληλα, φαίνεται να επιμένει πως πρέπει να συνεχίσει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να διαδραματίζει το ρόλο του ως ελεγκτή της πορείας της ελληνικής οικονομίας.

Η γερμανική εφημερίδα τονίζει πως η έγκριση της πρόωρης εξόφλησης δανείων του ΔΝΤ από την Ελλάδα μπορεί να αποδειχθεί δύσκολη υπόθεση, καθώς ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Όλαφ Σολτς εμφανίζεται αρνητικός σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Όπως είχε γράψει το insider.gr, τα σχέδια της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ είναι να προχωρήσει στην πρόωρη αποπληρωμή προκειμένου να ξεφορτωθεί τα ακριβά δάνεια, που έχουν επιτόκιο 5%, τα οποία έχει λάβει από το ΔΝΤ. Κάτι τέτοιο απαιτεί την έγκριση του διοικητικού συμβουλίου του EFSF που αποτελείται από τους εκπροσώπους των κρατών μελών της ευρωζώνης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Handelsblatt, η διαφωνία έγκειται στο ότι το Βερολίνο επιμένει το Ταμείο να συνεχίσει να διαδραματίζει το ρόλο του ως ελεγκτή της πορείας της ελληνικής οικονομίας.

Πληροφορίες του insider.gr αναφέρουν πάντως πως το ποσό που εξετάζει να αποπληρώσει πρόωρα η Ελλάδα θα κινηθεί κοντά στα 3,8 δισ. ευρώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider