Σε κλίμα έντασης ξεκινά σήμερα το 37ο συνέδριο της ΓΣΕΕ

Αγγελική Μαρίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε κλίμα έντασης ξεκινά σήμερα το 37ο συνέδριο της ΓΣΕΕ
Το φετινό συνέδριο που συμπίπτει και με τα 100 χρόνια της Συνομοσπονδίας «αμαυρώνεται»  από τις πρόσφατες συγκρούσεις του ΠΑΜΕ με τις υπόλοιπες παρατάξεις της πλειοψηφίας στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων (ΟΙΥΕ).

Σε κλίμα έντασης ξεκινά σήμερα στην Καλαμάτα το 37ο συνέδριο της ΓΣΕΕ.

Το φετινό συνέδριο που συμπίπτει και με τα 100 χρόνια της Συνομοσπονδίας «αμαυρώνεται» από τις πρόσφατες συγκρούσεις του ΠΑΜΕ με τις υπόλοιπες παρατάξεις της πλειοψηφίας στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων (ΟΙΥΕ).

Ενδεικτικό του εκρηκτικού σκηνικού είναι το γεγονός πως η μεγαλύτερη Ομοσπονδία της ΓΣΕΕ, αυτή των ιδιωτικών υπαλλήλων, δεν κατάφερε τελικά παρά τις τρεις προσπάθειες, να πραγματοποιήσει το συνέδριό της και να εκλέξει τους 25 – 30 σύνεδρους που θα λάμβαναν μέρος στις εκλογικές διαδικασίες της Καλαμάτας για τη διοίκηση της Συνομοσπονδίας.

Ήδη στην Καλαμάτα αναμένονται σήμερα αυξημένες δυνάμεις της αστυνομίας, καθώς το απόγευμα, ενώ η πλειοψηφία θα πραγματοποιεί εκδήλωση στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, το ΠΑΜΕ έχει προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του Συνεδρίου έξω από το Εργατικό Κέντρο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Σε κάθε περίπτωση στο συνέδριο της κορυφαίας συνδικαλιστικής οργάνωσης, συμμετέχουν 350 σύνεδροι, που εκπροσωπούν 146 Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες από ολόκληρη τη χώρα.

Στο μεταξύ, χθες στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας παρουσιάστηκε έρευνα εθνικής κλίμακας του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ, σε συνεργασία με την εταιρία Alco, σύμφωνα με την οποία η πλειονότητα των εργαζόμενων του ιδιωτικού τομέα εμφανίζονται δυσαρεστημένοι σε σχέση με την παρούσα απασχόλησή τους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider