Ψηφίζει η γερμανική βουλή για συμμετοχή στη μάχη κατά του ISIS

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ψηφίζει η γερμανική βουλή για συμμετοχή στη μάχη κατά του ISIS

Αυξάνει ο συνασπισμός των χωρών που αναλαμβάνουν ενεργή δράση κατά του Ισλαμικού Κράτους αφού μετά τις βρετανικές επιδρομές που ξεκίνησαν χθες, τίθεται σήμερα σε ψηφοφορία στη γερμανική Βουλή εάν η χώρα πρέπει να παράσχει στρατιωτική υποστήριξη στη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.

Οι βουλευτές αναμένεται να στηρίξουν το αμφιλεγόμενο πλάνο, το οποίο θα φέρει στη μάχη 1.200 στρατιώτες που όμως δεν θα αναμειχθούν σε χερσαίες μάχες.

Η ψηφοφορία είναι αποτέλεσμα της έκκλησης της γαλλικής κυβέρνησης για ενίσχυση του μετώπου κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Να υπενθυμίσουμε ότι την Πέμπτη τα βρετανικά βομβαρδιστικά Tornado ξεκίνησαν αεροπορικές επιδρομές κατά του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, μετά την εξουσιοδότηση που έλαβαν από το βρετανικό κοινοβούλιο.

Αργά το βράδυ της Τετάρτης και έπειτα από περισσότερες από 10 ώρες έντονης συζήτησης, το βρετανικό κοινοβούλιο ψήφισε υπέρ της διεύρυνσης των αεροπορικών επιδρομών της Βρετανίας κατά του Ισλαμικού Κράτους και στη Συρία εκτός από το Ιράκ, με 397 ψήφους υπέρ έναντι 223 κατά.

Χθες, βρετανικά μαχητικά αεροσκάφη διενήργησαν τις πρώτες επιθέσεις από αέρος σε στόχους του Ισλαμικού Κράτους μετά την εξουσιοδότηση που έλαβε από το κοινοβούλιο της χώρας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider