Κάνενας θάνατος από Covid-19 στη Βρετανία το τελευταίο 24ωρο - Διόρθωση από Reuters

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κάνενας θάνατος από Covid-19 στη Βρετανία το τελευταίο 24ωρο - Διόρθωση από Reuters
Οι βρετανικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα ότι δεν καταγράφηκε κανένας θάνατος μέσα σε διάστημα 28 ημερών μετά τη διάγνωση ασθενών με Covid-19, μια σημαντική μείωση σε σχέση με τους 158 θανάτους που ανακοινώθηκαν χθες, Σάββατο.

Με νεότερο τηλεγράφημά του το πρακτορείο Reuters διορθώνει ότι ο αριθμός των θανάτων από την Covid-19 σήμερα, Κυριακή ενδέχεται να μην είναι μηδενικός, όπως εκ παραδρομής μετέδωσε νωρίτερα, και επικαλείται μήνυμα της βρετανικής κυβέρνησης που αναφέρει ότι λόγω προβλημάτων στην επεξεργασία των στοιχείων για τους θανάτους από την Covid-19, ο αριθμός των θανάτων εσφαλμένα εμφανίζεται μηδενικός.

Το Reuters επισημαίνει συγκεκριμένα: Ο ιστότοπος της βρετανικής κυβέρνησης δημοσίευσε νωρίτερα ότι δεν υπήρξαν θάνατοι μέσα σε διάστημα 28 ημερών μετά τη διάγνωση των ασθενών με Covid-19, αλλά ανάρτησε ένα μήνυμα που αναφέρει: "Λόγω των προβλημάτων επεξεργασίας των στοιχείων για τους θανάτους στην Αγγλία, ο αριθμός των θανάτων σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο θα επικαιροποιηθεί αργότερα. Εν τω μεταξύ, ο αριθμός των πρόσφατα αναφερόμενων θανάτων για την Κυριακή 7 Μαρτίου 2021, μπορεί να εμφανίζεται εσφαλμένα μηδενικός".

Ως εκ τούτου, το τηλεγράφημα που αναμεταδόθηκε από το ΑΠΕ-ΜΠΕ με τίτλο "Βρετανία-Covid-19: Δεν καταγράφηκε κανένας θάνατος το τελευταίο 24ωρο, αναφέρουν οι αρχές", διορθώνεται με την ακύρωση του τίτλου και της πρώτης παραγράφου του.

Ακολουθεί διορθωμένο το τηλεγράφημα:

Οι βρετανικές αρχές αναφέρουν ότι ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν εμβολιαστεί με την πρώτη δόση του εμβολίου κατά της Covid-19 έχει ανέλθει σε 22,2 εκατομμύρια.

Οι βρετανικές υγειονομικές αρχές κατέγραψαν επίσης σήμερα 5.177 νέα κρούσματα Covid-19, αρκετά μειωμένα από τα 6.040 κρούσματα μια μέρα νωρίτερα.

Ο ιστότοπος της κυβέρνησης ανέφερε νωρίτερα ότι δεν υπήρξαν θάνατοι μέσα σε διάστημα 28 ημερών μετά τη διάγνωση των ασθενών με Covid-19, αλλά δημοσίευσε ένα μήνυμα που αναφέρει: "Λόγω των προβλημάτων επεξεργασίας των στοιχείων για τους θανάτους στην Αγγλία, ο αριθμός των θανάτων σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο θα επικαιροποιηθεί αργότερα. Εν τω μεταξύ, ο αριθμός των πρόσφατα αναφερόμενων θανάτων για την Κυριακή 7 Μαρτίου 2021, μπορεί να εμφανίζεται εσφαλμένα ως μηδενικός"

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider