IATA: Ρευστότητα 75-95 δισ. δολ. θα απωλέσουν οι αεροπορικές το 2021 - Θα εισηγηθεί travel pass

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
IATA: Ρευστότητα 75-95 δισ. δολ. θα απωλέσουν οι αεροπορικές το 2021 - Θα εισηγηθεί travel pass
Η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών εκτιμά πως οι απώλειες των αερομεταφορών θα φτάσουν έως και τα 95 δισ. δολάρια.

Η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών (IATA) αναθεώρησε επί τα χείρω τις προβλέψεις της για την πορεία του κλάδου εντός του 2021 λόγω των επιπτώσεων από την παράταση των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό, ενώ αναμένεται τον Μάρτιο να εισηγηθεί την καθιέρωση ενός travel pass με στόχο τη διευκόλυνση των διεθνών πτήσεων.

Ειδικότερα, η IATA εκτιμά πως οι αεροπορικές εταιρίες θα απωλέσουν ρευστότητα 75 έως 95 δισ. δολαρίων, αντί για 48 δισ. δολάρια που ήταν η εκτίμηση το Δεκέμβριο του 2020.

Υπενθυμίζεται πως εν μέσω των προγραμμάτων εμβολιασμού, διάφορες παραλλαγές του κορονοϊού, όπως στη Βρετανία, τη Νότια Αφρική και τη Βραζιλία, ώθησαν σειρά κυβερνήσεων να λάβουν ακόμα πιο αυστηρά μέτρα για τις μετακινήσεις των πολιτών, ειδικά για τις αεροπορικές μεταφορές.

Σύμφωνα με την IATA, κρίσιμη περίοδος για την πορεία των αεροπορικών εταιριών είναι το καλοκαίρι, με το σύνολο του κλάδου να ελπίζει σε ανάκαμψη από την περσινή σεζόν και να απεύχεται μια τουριστική κίνηση αντίστοιχη του 2020.

Νωρίτερα την Τετάρτη, το αεροδρόμιο του Χίθροου στη Βρετανία ανακοίνωσε ζημιές 2 δισ. στερλινών για το σύνολο των 2020.

Ακόμα, η IATA σημειώνει ότι είναι σημαντικό οι κυβερνήσεις να αρχίσουν να χορηγούν στους πολίτες τους ψηφιακά πιστοποιητικά εμβολιασμού, τα οποία μπορούν στη συνέχεια να ενσωματωθούν στο ταξιδιωτικό της πάσο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider