Μπιλ Γκέιτς για covid-19: Την Άνοιξη του 2021 θα είναι διαθέσιμα έξι διαφορετικά εμβόλια (vid)

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μπιλ Γκέιτς για covid-19: Την Άνοιξη του 2021 θα είναι διαθέσιμα έξι διαφορετικά εμβόλια (vid)

Σχεδόν μισή ντουζίνα εμβόλια κατά του Covid-19 θα είναι εγκεκριμένα και διαθέσιμα, έτοιμα προς ευρεία κυκλοφορία μέχρι την Άνοιξη του 2021 εκτιμά ο Μπιλ Γκέιτς.

«Αναμένω πως θα έχουμε περί τα 6 εγκεκριμένα εμβόλια μέσα στο πρώτο τρίμηνο της χρονιάς» σχολίασε χαρακτηριστικά ο Μπιλ Γκέιτς, μιλώντας στο Singapore FinTech Festival.

Όπως αναφέρει το CNBC, πέρα από την περίπτωση του εμβολίου από την Pfizer-BioNTech, ο Γκέιτς ανέφερε πως σύντομα θα εγκριθούν και τα υποψήφια εμβόλια από τις: Moderna, AstraZeneca, Johnson & Johnson και Novavax αν και δεν κατονόμασε τον έκτο υποψήφιο.

Τα πρώτα εμβόλια στη Βρετανία

Η Βρετανία έγινε η πρώτη χώρα που ενέκρινε εκτάκτως το εμβόλιο της Pfizer-BioNTech, ενώ σήμερα το Ηνωμένο Βασίλειο ξεκίνησε επίσημα τη διαδικασία των εμβολιασμών σε πολίτες του, εκτός πλαισίου κλινικής έρευνας.

Στην Βρετανία η σημερινή ημέρα που χαρακτηρίζεται ως «V day» (ημέρα της νίκης) είναι ένα στοίχημα για την κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον που δέχεται έντονη κριτική ότι βιάστηκε να εγκριθεί το φάρμακο και να διοχετευτεί στην αγορά της Βρετανίας.

Η Βρετανία έχει παραλάβει τις πρώτες 800.000 δόσεις, ενώ συνολικά θα υπάρχουν πάνω από 1.000 σημεία που θα γίνεται ο εμβολιασμός.

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider