Χριστούγεννα στα σπίτια τους θα κάνουν οι φοιτητές στη Βρετανία – Τι ανακοινώθηκε

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χριστούγεννα στα σπίτια τους θα κάνουν οι φοιτητές στη Βρετανία – Τι ανακοινώθηκε
Το νέο lockdown επιβλήθηκε στις 5 Νοεμβρίου στη Βρετανία και αναμένεται να λήξει στις 2 Δεκεμβρίου.

Χριστούγεννα στα σπίτια τους θα κάνουν οι φοιτητές στη Βρετανία. Ειδικότερα, η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα, Τετάρτη, ότι θα δώσει την ευκαιρία για μερικές ημέρες στους φοιτητές στη Βρετανία να επιστρέψουν στα σπίτια τους όταν τελειώσει η καραντίνα που επιβλήθηκε στις αρχές Δεκεμβρίου για να μπορέσουν να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα με τις οικογένειές τους.

Το νέο lockdown, το οποίο επιβλήθηκε στις 5 Νοεμβρίου στη Βρετανία για τέσσερις εβδομάδες για να αναχαιτιστεί το δεύτερο κύμα της επιδημίας της COVID-19, αναμένεται να λήξει στις 2 Δεκεμβρίου.

Κλιμακωτά οι ημερομηνίες αναχώρησης

«Από τις 3 ως τις 9 Δεκεμβρίου οι φοιτητές θα λάβουν άδεια να επιστρέψουν στα σπίτια τους σε ημερομηνίες αναχώρησης που θα οριστούν κλιμακωτά από τα πανεπιστήμια» προκειμένου να περιοριστούν «οι πιέσεις στις υποδομές των μεταφορών», ανακοίνωσε η βρετανική κυβέρνηση.

Από τις 9 Δεκεμβρίου, τα μαθήματα θα μεταφερθούν όλα στο διαδίκτυο «κατά τρόπο που οι φοιτητές να μπορούν να τα παρακολουθήσουν» από το σπίτι τους, σημειώνει.

Για να μειωθεί ο κίνδυνος μετάδοσης του νέου κορονοϊού κατά τις μετακινήσεις αυτές, θα προταθούν διαγνωστικά τεστ σε «όσο το δυνατόν περισσότερους φοιτητές», ενώ προτεραιότητα θα δοθεί στους φοιτητές των πανεπιστημίων που βρίσκονται σε ζώνες στις οποίες είναι αυξημένα τα κρούσματα του νέου κορονοϊού.

Στην περίπτωση που κάποιος διαγνωσθεί θετικός, ο φοιτητής αυτός θα πρέπει να τεθεί σε αυτοαπομόνωση για 10 μέρες, σύμφωνα με τις επίσημες οδηγίες, προτού επιστρέψει στο σπίτι του εγκαίρως για τα Χριστούγεννα.

Η Βρετανία, όπου έχουν καταγραφεί σχεδόν 50.000 θάνατοι από την COVID-19 και περισσότερα από 1,2 εκατομμύρια κρούσματα νέου κορονοϊού, είναι η χώρα που θρηνεί τα περισσότερα θύματα από την πανδημία στην Ευρώπη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider