ΗΠΑ: Βρήκε ένα διαμάντι στο πάρκο και τώρα είναι αντιμέτωπος με την εφορία

Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Βρήκε ένα διαμάντι στο πάρκο και τώρα είναι αντιμέτωπος με την εφορία
Σύμφωνα με το Forbes, είναι ζήτημα χρόνου για την IRS (Internal Revenue Service) να φορολογήσει τον άνδρα για το διαμάντι που βρήκε...

Τίποτα δεν «γλιτώνει» από την εφορία των ΗΠΑ, ούτε όταν πρόκειται για κάτι που βρέθηκε τυχαία, στο δρόμο!

Αυτό αποδεικνύει η περίπτωση ενός 33χρονου άνδρα από το Άρκανσο των ΗΠΑ, ο οποίος βρήκε ένα διαμάντι 9 καρατίων κατά τη διάρκεια μιας βόλτας στο πάρκο. Σύμφωνα με τη νομοθεσία της πολιτείας, όποιος βρίσκει κάτι αξίας στο δημόσιο πάρκο θεωρείται αυτόματα και ιδιοκτήτης, καθώς δεν έχει την υποχρέωση να παραδώσει τα ευρήματα στις Αρχές.

Όμως, μαζί με την ιδιοκτησία έρχεται και η φορολόγηση. Σύμφωνα με το Forbes, είναι ζήτημα χρόνου για την IRS (Internal Revenue Service) να φορολογήσει τον άνδρα για το διαμάντι που βρήκε... και αν σκέφτεστε ότι μπορεί να δωρίσει το διαμάντι και να αποφύγει τους φόρους... κάνετε λάθος. Ακόμα και στην περίπτωση δωρεάς, ο άνδρας θα χρειαστεί να πληρώσει έως και το 50% του φόρου!

Βέβαια, το γεγονός ότι ο Τραμπ δεν έχει πληρώσει ομοσπονδιακούς φόρους για σχεδόν 10 από τα τελευταία 15 χρόνια, δείχνει πως το φορολογικό σύστημα στις ΗΠΑ, όπως και αλλού, έχει «τρύπες» και «παραθυράκια», κυρίως για τους πλούσιους.

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider