Ανάρπαστες οι μικρές πισίνες σε ΗΠΑ και Ισπανία

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ανάρπαστες οι μικρές πισίνες σε ΗΠΑ και Ισπανία
Η αύξηση στις ΗΠΑ εν μέσω πανδημίας άγγιξε το 43% σε σχέση με πέρσι ενώ οι Αμερικανοί περιμένουν έως και 3 εβδομάδες για ένα ραντεβού.

Αυξημένη είναι η ζήτηση για πισίνες στις ΗΠΑ αλλά και σε ευρωπαϊκές χώρες όπως η Ισπανία καθώς οι καταναλωτές που έχουν την οικονομική δυνατότητα, φαίνεται ότι ψάχνουν τρόπους εν μέσω πανδημίας να κάνουν πιο...ελκυστική την παραμονή τους στο σπίτι.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Reuters, οι επαγγελματίες του κλάδου προσπαθούν να ανταποκριθούν στην αυξανόμενη ζήτηση ενώ οι καταναλωτές αναμένουν έως και 3 εβδομάδες προκειμένου να κλείσουν ραντεβού για εγκατάσταση πισίνας στο σπίτι τους, αλλά για το επόμενο καλοκαίρι.

Αύξηση 43% σε σχέση με πέρσι

«Είμαι σε αυτόν τον κλάδο 35 χρόνια και δεν έχω δει ποτέ κάτι τέτοιο», δήλωσε ο Thomas Epple, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Only Alpha Pool Products σημειώνοντας ότι η αύξηση των πωλήσεων άγγιξε το 43% σε σχέση με πέρσι.

Ο ίδιος σημείωσε ότι οι παραγγελίες για υλικά από τα οποία κατασκευάζονται οι πισίνες αυξήθηκαν κατά 200% μέσα σε 60 ημέρες, η παραγωγή διπλασιάστηκε και προσελήφθησαν περισσότεροι εργαζόμενοι για να ανταποκριθούν στην αυξημένη ζήτηση. Κάποιοι κατασκευαστές μάλιστα επισημαίνουν ότι η απροσδόκητα υψηλή ζήτηση έχει δημιουργήσει ελλείψεις σε υλικά και εξοπλισμό.

Αντίστοιχη εικόνα περιγράφει και στην Ισπανία ο Bruce Brooks, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Fluidra, η οποία μάλιστα ενώ αρχικά είχε αναστείλει τις συμβάσεις υπάλληλων αναμένοντας χαμηλή ζήτηση στη συνέχεια όχι μόνο διέκοψε τις αναστολές αλλά προσέλαβε και επιπλέον προσωπικό. Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ ενδεικτικό είναι ότι τον Μάιο εξαντλήθηκε ο εξοπλισμός για την κατασκευή ενός μοντέλου που πωλείται προς 1.300 ευρώ ενώ η πωλήσεις του αυξήθηκαν κατά 50% στις αρχές Ιουλίου σε σύγκριση με πέρσι.

Φωτογραφίες: Getty Images / Ideal Image.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider