Το Χονγκ Κονγκ «εμπόδιο» στην εμπορική συμφωνία ΗΠΑ - Κίνας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το Χονγκ Κονγκ «εμπόδιο» στην εμπορική συμφωνία ΗΠΑ - Κίνας
Η συμφωνία για το εμπόριο θα καθυστερήσει «εξαιτίας των νομοθετημάτων για το Χονγκ Κονγκ».

Η συμφωνία για το εμπόριο ανάμεσα στις κυβερνήσεις των ΗΠΑ και της Κίνας «καθυστερεί εξαιτίας των νομοθετημάτων για το Χονγκ Κονγκ», έγραψε ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Axios, επικαλούμενος πηγή προσκείμενη στην ομάδα των διαπραγματευτών του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Οι εσωτερικές διαμάχες δημιουργούν καθυστερήσεις

Άλλος ένας λόγος που η οριστικοποίηση της συμφωνίας θα καθυστερήσει είναι ότι θα χρειαστεί χρόνος για να ηρεμήσει το εσωτερικό πολιτικό σκηνικό στην Κίνα, ώστε ο πρόεδρος της χώρας Σι Τζινπίνγκ να είναι σε θέση να την υπογράψει, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών επέκρινε έντονα την Πέμπτη τα νομοθετήματα που υπέγραψε ο Τραμπ την Τετάρτη και προβλέπουν σειρά μέτρων υποστήριξης των διαδηλωτών στο Χονγκ Κονγκ, τονίζοντας πως αποτελούν ανάμιξη στις εσωτερικές υποθέσεις της Κίνας.

Αισιόδοξος δηλώνει ο Ντόναλντ Τραμπ

Κοντά στην επίτευξη της πρώτης φάσης της συμφωνίας βρίσκονται οι ΗΠΑ με την Κίνα, δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, αφού οι επικεφαλής των διαπραγματευτικών ομάδων συνομίλησαν τηλεφωνικά και συμφώνησαν να συνεχίσουν τις επαφές τους.

Ποιος πληρώνει τους δασμούς των ΗΠΑ στα κινεζικά προϊόντα

Σχεδόν αμετάβλητες έμειναν οι τιμές των κινεζικών εταιρειών και αυτό σημαίνει ότι οι αμερικανικές εταιρείες και οι Αμερικανοί καταναλωτές πληρώνουν το κόστος που εκτιμάται ότι αγγίζει τα 40 δισ. δολάρια ετησίως, σύμφωνα με μια έρευνα της Ομοσπονδιακής Τράπεζας Νέας Υόρκης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider