UBS: 388 δισ. δολάρια έχασαν οι δισεκατομμυριούχοι το 2018

Viber Whatsapp Μοιράσου το
UBS: 388 δισ. δολάρια έχασαν οι δισεκατομμυριούχοι το 2018
Περί τα 388 υπολογίζονται οι απώλειες των δισεκατομμυριούχων σε παγκόσμιο επίπεδο, εντός του 2018.

Να «μειώνεται» είδαν την περιουσία τους οι δισεκατομμυριούχοι σε παγκόσμιο επίπεδο, την περασμένη χρονιά, για πρώτη φορά σε 15 χρόνια, σύμφωνα με την ετήσια «Billionaires Report» της UBS/PwC, που κυκλοφόρησε την Παρασκευή.

Σύμφωνα με το Marketwatch, τα αποτελέσματα της μελέτης δείνουν πως ο πλούτος κατέγραψε πτώση κατά 4% διεθνώς, φτάνοντας τα 388 δισ. δολάρια, συνολικά, σε σχέση με τα 8,5 τρισ. δολάρια το 2018.

«Η έκρηξη δισεκατομμυριούχων που καταγράφεται τα τελευταία 5 χρόνια έφτασε στο σημείο της φυσικής διόρθωσης» σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της UBS Global Wealth Management, Τζόσεφ Στάντλερ, ο οποίος πρόσθεσε «Το πιο δυνατό δολάριο σε συνδυασμό με τη γενικότερη αβεβαιότητα στις αγορές, εξαιτίας του ασταθούς γεωπολιτικού περιβάλλοντος, δημιουργούν τις συνθήκες για αυτή την πτώση».

Όπως φαίνεται από τα αποτελέσματα της έρευνας, η μεγαλύτερη πτώση καταγράφηκε στην ευρύτερη περιοχή της Κίνας, ενώ οι ΗΠΑ φάνηκαν οι «κερδισμένες» της μάχης, με τους μεγιστάνες της τεςχνολογίας να καλύπτουν το χαμένο έδαφος.

Παρά την «πτώση» στη συνολική περιουσία των δισεκατομμυριούχων, ο πληθυσμός τους φαίνεται να αυξήθηκε το 2019, με την έκθεση να μετρά 2.101 δισεκατομμυριούχους παγκοσμίως, δηλαδή περίπου 589 περισσότερους από ότι πριν από 5 χρόνια.

Μάλιστα,η Κίνα «παράγει» ένα δισεκατομμυριούχο κάθε 2 με 2,5 ημέρες, παρά τον περιορισμό του πλούτου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider