Μέρκελ: Έπρεπε να σκεφθώ καλά τι θα κάνω με την Ελλάδα και το ευρώ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μέρκελ: Έπρεπε να σκεφθώ καλά τι θα κάνω με την Ελλάδα και το ευρώ
«Την πρώτη μέρα δεν ήξερα τι πρέπει να γίνει. Όλοι με πίεζαν και μου έλεγαν πως πρέπει κάτι να πω» δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος.

Σε μια συνέντευξη εφ' όλης της ύλης στην εφημερίδα Süddeutsche Zeitung η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ η οποία δήλωσε πως θα χρειαστούν ακόμα 30 χρόνια για την πλήρη επανένωση των δυο Γερμανιών.

Μιλώντας για την εποχή στην Ανατολική Γερμανία ανέφερε πως «για 35 ολόκληρα χρόνια γνώριζα ότι η επίσημη άποψη ήταν διαφορετική από τη δική μου. Ήμουν μόνη μου με την άποψή μου ή μπορούσα να την μοιραστώ με ελάχιστους ανθρώπους. Για το λόγο αυτό δεν κλονίζομαι όταν κάποιος έχει διαφορετική γνώμη».

Η καγκελάριος, η οποία έζησε στο Ανατολικό Βερολίνο μέχρι την ηλικία των 35 ετών, επιχειρεί για μια ακόμη φορά να εξηγήσει ότι το γεγονός ότι ζούσε σε ένα απολυταρχικό καθεστώς δεν καθόριζε απολύτως την ποιότητα της καθημερινότητάς της. «Η ζωή στην ΛΔΓ ήταν κάποιες φορές με κάποιο τρόπο σχεδόν άνετη, επειδή υπήρχαν πράγματα που πολύ απλά δεν μπορούσαμε να επηρεάσουμε. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που δυσκολεύονται να καταλάβουν ότι υπήρχε μια διαφορά μεταξύ του κράτους της ΛΔΓ και της ζωής των πολιτών της ΛΔΓ», προσθέτει η κυρία Μέρκελ και συνεχίζει: «Με ρωτούν αν μπορούσε κανείς να είναι ευτυχισμένος στην ΛΔΓ και αν μπορούσε να γελάσει. Ναι, αλλά κάναμε συμβιβασμούς».

Στην ίδια συνέντευξη απάντησε και στις συχνές αιτιάσεις που δέχεται ότι καθυστερεί να λάβει αποφάσεις αναφέροντας το παράδειγμα της Ελλάδας και του ευρώ. «Την πρώτη μέρα δεν ήξερα τι πρέπει να γίνει. Όλοι με πίεζαν και μου έλεγαν πως πρέπει κάτι να πω. Πριν όμως βεβαιωθώ, ότι μια απόφαση και μετά από τρεις μέρες μπορεί να είναι βάσιμη, δεν την ανακοινώνω» υπογράμμισε.

Πηγή: Deutsche Welle

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider