Έκτακτο Υπουργικό Συμβούλιο συγκαλεί ο Ερντογάν - Ακύρωσε τις προεκλογικές εμφανίσεις

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έκτακτο Υπουργικό Συμβούλιο συγκαλεί ο Ερντογάν - Ακύρωσε τις προεκλογικές εμφανίσεις
Την κρίση που έχει προκύψει με τις ΗΠΑ για την αγορά των πυραύλων S-400 από τη Ρωσία, τα εντάλματα της Κύπρου για το πλήρωμα του Πορθητή θα συζητήσει το Υπουργικό Συμβούλιο της Τουρκίας.

Εν μέσω προεκλογικής περιόδου, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ακυρώνει τις εμφανίσεις του ίδιου και το κόμματος του και συγκαλεί Έκτακτο Υπουργικό Συμβούλιο με την Κύπρο, τα F-35 και τους S-400 στην ατζέντα.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ, την Τρίτη το βράδυ ο Τούρκος πρόεδρος ακύρωσε αιφνιδιαστικά και τις 39 προεκλογικές συγκεντρώσεις που είχε προγραμματίσει στην Κωνσταντινούπολη ενόψει των επαναληπτικών εκλογών για το δήμο στις 23 Ιουνίου.

«Υπάρχει μία προσπάθεια δραματοποίησης της κατάστασης που ούτως ή άλλως είναι εξαιρετικά σοβαρή για τον Ερντογάν και για την Τουρκία. Κατά δεύτερον ο λόγος του είναι αρκετά τοξικός και θεωρώ ότι ενδεχομένως έχει φτάσει σε ένα σημείο που πιστεύει πλέον ότι δεν είναι ο ίδιος το ισχυρό ‘’χαρτί’’ που θα δώσει τη νίκη, την ώθηση που απαιτείται προς τον Γιλντιρίμ. Θα μπορούσε κανείς να το σκεφτεί και λίγο πιο πονηρά και να πει ότι αν και εφόσον χαθεί η Κωνσταντινούπολη θα έχει οδυνηρές συνέπειες για τον Ερντογάν για μία σειρά λόγων», είπε στον ΣΚΑΪ ο διευθυντής Ερευνών του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων ΙΔΙΣ, Κωνσταντίνος Φίλης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider