Δεν επιθυμεί έναν πόλεμο με το Ιράν, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ όπως διαμήνυσε στον Πάτρικ Σάναχαν, τον υπηρεσιακό υπουργό Άμυνας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times, η δήλωση αυτή του Τραμπ έγινε το πρωί της Τετάρτης, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσής του για τις εξελίξεις με το Ιράν. Οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών υποστηρίζουν ότι το Ιράν έχει αναπτύξει πυραύλους σε μικρά σκάφη στον Κόλπο, εντείνοντας τον φόβο ότι μπορεί να πλήξει στρατεύματα των ΗΠΑ ή των συμμάχων τους στην περιοχή.

Στη συνεδρίαση αυτή δεν παρουσιάστηκαν στον πρόεδρο νέες πληροφορίες. Ο Τραμπ ήταν κατηγορηματικός ότι δεν επιθυμεί μια στρατιωτική σύγκρουση με τους Ιρανούς, ανέφεραν πολλοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι.

Νωρίτερα σήμερα, ενώ υποδεχόταν στον Λευκό Οίκο τον πρόεδρο της Ελβετίας Ούλι Μάουρερ, ο Τραμπ ρωτήθηκε αν οι ΗΠΑ οδεύουν προς έναν πόλεμο με το Ιράν. «Ελπίζω πως όχι», απάντησε.

Ο Αμερικανός πρόεδρος προσπαθεί να υποβαθμίσει τις αναφορές που θέλουν τους δύο κυριότερους συμβούλους του, τον υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο και τον σύμβουλο εθνικής ασφάλειας Τζον Μπόλτον να πιέζουν και επιθυμούν να επισπεύσουν μια στρατιωτική αντιπαράθεση. 

Ο Τραμπ εμφανίστηκε επίσης αισιόδοξος ότι το Ιράν σύντομα θα θελήσει να προχωρήσει σε διαπραγματεύσεις, υποδηλώνοντας ότι είναι ανοιχτός στη διπλωματική επίλυση της κρίσης, κάτι που δεν βρίσκει σύμφωνους τους Μπόλτον και Πομπέο, όπως ανέφεραν οι ίδιοι αξιωματούχοι.