New York Times: Δάνεια άνω των 2 δισ. δολαρίων πήρε από τη Deutsche Bank o Τραμπ πριν γίνει πρόεδρος

Viber Whatsapp Μοιράσου το
New York Times: Δάνεια άνω των 2 δισ. δολαρίων πήρε από τη Deutsche Bank o Τραμπ πριν γίνει πρόεδρος
Το δημοσίευμα των New York Times έρχεται σε μια κρίσιμη συγκυρία, καθώς μόλις από λίγες ώρες επιβεβαιώθηκε από επίσημα χείλη ότι η Deutsche Bank και η Commerzbank ξεκινούν γύρο διαπραγματεύσεων, προκειμένου να διερευνήσουν την πιθανότητα της μεταξύ τους συγχώνευσης.

Δάνεια συνολικού ύψους άνω των 2 δισ. δολαρίων φέρεται να έλαβε από τη Deutsche Bank σε διάστημα 20 ετών – και πριν γίνει πρόεδρος των ΗΠΑ – ο Ντόναλντ Τραμπ.

Τα ανωτέρω αποκαλύπτουν σε δημοσίευμά τους οι New York Times, αφήνοντας μάλιστα αιχμές πως ο Τραμπ υπερέβαλε πολλές φορές στο παρελθόν με τον πλούτο του, σπεύδοντας μάλιστα να «μοιράζει» ταξίδια και αποδράσεις στους τραπεζίτες, προκειμένου να λάβει τα δάνεια που ζητούσε.

Οι New York Times αναφέρουν, στο δημοσίευμά τους, ότι μίλησαν με περισσότερους από 20 πρώην και νυν διευθυντές και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Deutsche Bank, οι οποίοι αποκάλυψαν βήμα προς βήμα με ποιο τρόπο ο Τραμπ κατόρθωσε να εξασφαλίσει χρηματοδότηση για μια 20ετία από τη γερμανική τράπεζα, παρά τις χρεοκοπίες του και το γεγονός ότι θεωρείται ένας ριψοκίνδυνος πελάτης για πολλές άλλες τράπεζες.

Το δημοσίευμα των New York Times έρχεται σε μια κρίσιμη χρονική συγκυρία, καθώς μόλις από λίγες ώρες επιβεβαιώθηκε από επίσημα χείλη ότι η Deutsche Bank και η Commerzbank, οι δύο μεγαλύτερες τράπεζες της Γερμανίας, ξεκινούν γύρο διαπραγματεύσεων, προκειμένου να διερευνήσουν την πιθανότητα της μεταξύ τους συγχώνευσης.

Σύμφωνα, πάντα, με το δημοσίευμα των New York Times, με τα δάνεια που έλαβε από τη Deutsche Bank ο Τραμπ έχτισε μερικούς από τους διάσημους ουρανοξύστες του…

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider