Πριν τις 21 Ιανουαρίου η ψηφοφορία για το Brexit

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πριν τις 21 Ιανουαρίου η ψηφοφορία για το Brexit
«Η ψηφοφορία για το Brexit θα διεξαχθεί πριν τις 21 Ιανουαρίου», σύμφωνα με εκπρόσωπο της Μέι.

Τη θέση πως «το βρετανικό κοινοβούλιο αναμένεται να ψηφίσει για το αν θα εγκρίνει τη συμφωνία της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι για το Brexit πριν από τις 21 Ιανουαρίου», εξέφρασε σήμερα Τρίτη ο εκπρόσωπός της στους δημοσιογράφους.

Η ψηφοφορία επρόκειτο να διεξαχθεί αργότερα σήμερα, https://www.insider.gr/eidiseis/kosmos/102179/brexit-ti-skeftetai-i-ter…https://www.insider.gr/eidiseis/kosmos/102179/brexit-ti-skeftetai-i-tereza-meiέτσι ώστε να διασφαλίσει ότι θα περάσει από το κοινοβούλιο.

Την ίδια στιγμή, διευρύνονται οι συναντήσεις που επιχειρεί να πραγματοποιήσει η Βρετανή πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, προκειμένου να βρεθούν συμβιβασμοί για να «περάσει» τη συμφωνία Brexit από το βρετανικό κοινοβούλιο. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση μεταξύ της Μέι και του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στις Βρυξέλλες, σήμερα Τρίτη βράδυ.

Η Bρετανή πρωθυπουργός συναντήθηκε ήδη το πρωί της Τρίτης με τον Oλλανδό πρωθυπουργό Μαρκ Ρούτε σε μια προσπάθεια να πείσει για επαναδιαπραγμάτευση ορισμένων σημείων της συμφωνίας Brexit, όπως του ιρλανδικού συνόρου. Συνάντηση έχει η Μέι σήμερα Τρίτη και με την Γερμανίδα Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο. Τόσο η Γερμανία όσο και η Ολλανδία είναι χώρες, που θα επηρεαστούν σημαντικά αρνητικά σε περίπτωση ενός σκληρού Brexit.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider