Μετ' εμποδίων η επιστροφή, κίνηση στις εθνικές οδούς

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μετ' εμποδίων η επιστροφή, κίνηση στις εθνικές οδούς

Καθυστερήσεις, ουρές που φθάνουν ακόμη και τα δύο χιλιόμετρα, εκνευρισμός και αναμονή που ξεπερνά τη μισή ώρα περιμένουν τους οδηγούς που έχουν πάρει αυτή την ώρα το δρόμο της επιστροφής. Το πρόβλημα άρχισε να γίνεται πιο έντονο από τις 6 το απόγευμα ενώ ιδιαίτερα αυξημένη είναι η κίνηση στα διόδια Μαλγάρων λόγω σύγκρουσης ταξί με ΙΧ.

Η Τροχαία συνιστά υπομονή στους οδηγούς, κυρίως στο τμήμα της εθνικής οδού από την Κόρινθο μέχρι την Ελευσίνα και ειδικότερα στα διόδια Καλαμακίου και Ελευσίνας, όπου παρατηρείται ανάσχεση της κυκλοφορίας.

Στην εθνική Αθηνών- Λαμίας αυξημένη αλλά με συνεχή ροή είναι η κυκλοφορία στα διόδια Αφιδνών.

Στο υπόλοιπο εθνικό δίκτυο, σύμφωνα με την Τροχαία, αυξημένη είναι η κίνηση στην Αθηνών- Πατρών, στα διόδια του Ρίου και του Ζευγολατιού, καθώς επίσης στη γέφυρα Ρίου- Αντιρρίου.

Ελαφρώς αυξημένη είναι η κίνηση στην εθνική οδό Κορίνθου- Τριπόλεως, στο ρεύμα προς Κόρινθο και στην εθνική οδό Αντιρρίου- Ιωαννίνων στον κόμβο Αμφιλοχίας.

Από τις 06.00 μέχρι τις 18.00, είχαν περάσει προς Αθήνα, περίπου 51.000 αυτοκίνητα από την εθνική οδό Αθηνών- Κορίνθου και περίπου 41.000 αυτοκίνητα από την εθνική οδό Αθηνών- Λαμίας.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι τις 22.00 απαγορεύεται η κίνηση των φορτηγών στο ρεύμα εισόδου των εθνικών οδών, ενώ η απαγόρευση θα ισχύσει και αύριο, από τις 12 το μεσημέρι, έως τις 10 το βράδυ.

Αυξημένη η κίνηση και στη Θεσσαλονίκη

Ιδιαίτερα αυξημένη είναι η κίνηση των αυτοκινήτων στις εισόδους της Θεσσαλονίκης, λόγω της μαζικής επιστροφής των εκδρομέων του Πάσχα, κυρίως όσων εργάζονται από αύριο.

Μέχρι τις 19:00 τα αυτοκίνητα που πέρασαν από όλες τις εισόδους είχαν ξεπεράσει τις 57.000 και ο αριθμός τους διαρκώς αυξάνεται.

Με χαμηλές ταχύτητες κινούνται τα αυτοκίνητα από τη Χαλκιδική προς τη Θεσσαλονίκη, ενώ τα πιο σημαντικά προβλήματα παρατηρούνται στα διόδια των Μαλγάρων, στην εθνική οδό Αθηνών- Θεσσαλονίκης, όπου τα αυτοκίνητα σχηματίζουν ουρές χιλιομέτρων. Τα νεύρα των οδηγών δοκιμάζονται και οι υπεύθυνοι των διοδίων ανεβάζουν κατά διαστήματα τις μπάρες και επιτρέπουν την ελεύθερη διέλευση των αυτοκινήτων, ώστε να υπάρχει αποσυμφόρηση.

Καθυστερήσεις που ξεπερνούν τη μια ώρα στα ΚΤΕΛ

Αυξημένη κίνηση σημειώνεται το βράδυ της Δευτέρας και στα ΚΤΕΛ Κηφισού όπου από το απόγευμα και μετά τα λεωφορεία φθάνουν με καθυστέρηση μίας και μιάμισης ώρας λόγω των καθυστερήσεων που προκαλεί η κίνηση στις εθνικές οδούς. Εντονότερο είναι το πρόβλημα στα διόδια της Ελευσίνας που και εκεί ανοίγουν κατά διαστήματα οι μπάρες και η διέλευση είναι ελεύθερη προκειμένου να αποσυμφορηθεί η κίνηση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider