Τσίπρας σε εταιρείες του Ισραήλ: Ελάτε για επενδύσεις στην Ελλάδα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τσίπρας σε εταιρείες του Ισραήλ: Ελάτε για επενδύσεις στην Ελλάδα

Στην ενίσχυση της ελληνο-ισραηλινής συνεργασίας, στους τομείς της ενέργειας, της τεχνολογίας και του τουρισμού, συμφώνησαν ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας και ο Ισραηλινός ομόλογός του, Benjamin Netanyahu, κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους την Τετάρτη.

Κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν μετά το πέρας της συνάντησής τους, ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για μια χρήσιμη και εποικοδομητική συζήτηση, απευθύνοντας ταυτόχρονα κάλεσμα στις επιχειρήσεις του Ισραήλ να επενδύσουν στην Ελλάδα, καθώς «παρουσιάζει σημαντικές ευκαιρίες».

Ο πρωθυπουργός έκανε ειδική μνεία σε ζητήματα ενέργειας όπως η ανάπτυξη δικτύων φυσικού αερίου και η μεταφορά ηλεκτρισμού, καθώς και σε θέματα τεχνολογίας νερού αλλά και νεοφυών επιχειρήσεων.

Σε ό,τι αφορά τον κλάδο της ενέργειας, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι αποτελεί βασικό στόχο η προώθηση της συνεργασίας μέσω της ανάπτυξης δικτύων φυσικού αερίου, ακόμη και μέσω πιθανής κατασκευής αγωγών.

Aναφερόμενος στο Κυπριακό ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την ανάγκη εξεύρεσης μιας δίκαιης επίλυσης, ενώ σε ό,τι αφορά το Παλαιστινιακό, τόνισε πως πρέπει να καταβληθεί κάθε διπλωματική προσπάθεια για να υπάρξει λύση. Όπως πρόσθεσε, «η Ελλάδα πρέπει να παίξει εποικοδομητικό ρόλο στην αποκλιμάκωση της έντασης», αλλά και πως «βιώσιμη λύση στο Παλαιστινιακό μπορεί να προκύψει μόνο μέσα από έναν ειλικρινή και ειρηνευτικό διάλογο».

Benjamin Netanyahu: Να ενισχυθεί η συνεργασία Ελλάδας - Ισραήλ

Την ανάγκη ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών σε θέματα οικονομίας, επενδύσεων και ενέργειας, εξέφρασε από την πλευρά του ο πρωθυπουργός του Ισραήλ. Όπως δήλωσε, ζούμε σε μία περιοχή η οποία είναι αρκετά ασταθής, τονίζοντας, ωστόσο, πως οι προκλήσεις μπορούν να αντιμετωπιστούν από κοινού με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ δεν παρέλειψε να επισημάνει πως η συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών καθυστέρησε κάποια χρόνια, ωστόσο όταν ισχυροποιηθεί θα δώσει ώθηση στις δύο χώρες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider