Ν. Χαρδαλιάς: Δουλεύουμε πολύ εντατικά για την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ν. Χαρδαλιάς: Δουλεύουμε πολύ εντατικά για την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου
«Τα κλιματικά δεδομένα δεν μας βοηθούν, αλλά θέλουμε να είμαστε σίγουροι ότι ορισμένα θέματα που αντιμετωπίσαμε πέρυσι, ειδικά σε κάποιες περιοχές όπως στην Ηλεία, φέτος δεν θα επαναληφθούν».

Σύσκεψη, με σκοπό την καλύτερη δυνατή προετοιμασία του Πυροσβεστικού Σώματος και όλων των φορέων Πολιτικής Προστασίας στην περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας, εν όψει της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου, πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Πάτρα, υπό την προεδρία του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά και την παρουσία του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη.

Όπως τόνισε μεταξύ άλλων ο Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος νωρίτερα συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη και την περιφερειακή συντονίστρια Πολιτικής Προστασίας, Ευσταθία Γιαννιά, «δουλεύουμε πολύ εντατικά, και έχουμε κάνει μεγάλη πρόοδο», προσθέτοντας: «Κάποια μικρά ζητήματα που μένουν να επιλυθούν, σε συνεργασία και με την περιφέρεια, η οποία από την πρώτη στιγμή έχει αγκαλιάσει όλη αυτή την προσπάθεια, πιστεύω ότι θα διευθετηθούν. Παραμένουμε σε επαγρύπνηση, παραμένουμε σε επιφυλακή. Τα κλιματικά δεδομένα δεν μας βοηθούν, αλλά θέλουμε να είμαστε σίγουροι ότι ορισμένα θέματα που αντιμετωπίσαμε πέρυσι, ειδικά σε κάποιες περιοχές όπως στην Ηλεία, φέτος δεν θα επαναληφθούν. Η μέχρι τώρα προετοιμασία έχει πάει πάρα πολύ καλά».

Από την πλευρά του, ο Στέφανος Κολοκούρης είπε μεταξύ άλλων ότι «φέτος θα υπάρχει η συνδρομή πολλών εναέριων πυροσβεστικών μέσων για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών».

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «θέλουμε να έχουμε γρήγορη ανταπόκριση, αμεσότητα και καλό συντονισμό, με σκοπό να μην αφήνουμε κανένα συμβάν να εξελιχθεί».

Αναφερόμενος στον ρόλο των πολιτών σχετικά με την πρόληψη των πυρκαγιών, επεσήμανε ότι «πρέπει να φροντίζουν για τον έγκαιρο και σωστό καθαρισμό των οικοπεδικών εκτάσεών τους και ειδικά αυτών που βρίσκονται κοντά σε σπίτια».

Στη σύσκεψη, που όπως ανακοινώθηκε, επιβεβαιώθηκε η πλήρης ετοιμότητα του μηχανισμού, συμμετείχαν, ακόμη, ο συντονιστής επιχειρήσεων Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Νήσων του Πυροσβεστικού Σώματος υποστράτηγος Γεώργιος Πουρνάρας, ο διοικητής περιφερειακών πυροσβεστικών υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδας, αρχιπύραρχος Ανδρέας Στεμπίλης, καθώς και οι διοικητές των περιφερειακών Πυροσβεστικών υπηρεσιών Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider