Τα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης έχουν πουλήσει 30 εκατ. μάσκες σε έναν χρόνο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης έχουν πουλήσει 30 εκατ. μάσκες σε έναν χρόνο

Μια θέση μεταξύ των πρωταθλητών στη χρήση μάσκας φαίνεται να διεκδικούν οι Θεσσαλονικείς αφού, σύμφωνα με στοιχεία των φαρμακείων της πόλης, οι περισσότεροι, από την αρχή ήδη της πανδημίας, δεν αποχωρίζονται τη μάσκα τους και συμμορφώνονται με το μέτρο χρήσης της σε όλους τους χώρους.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού/Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» ο γραμματέας του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΦΣΘ) Γιώργος Κιοσές, από τους αριθμούς των πωλήσεων στα φαρμακεία αλλά και από την καταγραφή στις φαρμακαποθήκες μπορεί να συμπεράνει κάποιος πως η Θεσσαλονίκη βρίσκεται ανάμεσα στους ...πρωταθλητές σε ό,τι αφορά τη χρήση μάσκας.

«Σε διάστημα ενός έτους, δηλαδή από την 1η Ιανουαρίου 2020 έως και την 1η Ιανουαρίου 2021, όπως προκύπτει από τα στοιχεία μεγάλων φαρμακαποθηκών (χωρίς να υπολογίζεται το εκτεταμένο δίκτυο παράλληλων προμηθευτών), χορηγήθηκαν από τα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης 30 εκατομμύρια προστατευτικές μάσκες», τόνισε ο κ. Κιοσές, επισημαίνοντας πως «το 95% των προστατευτικών μασκών που χορηγήθηκαν ήταν χειρουργικές, όπως πρέπει να είναι». Μάλιστα, το δίμηνο Αυγούστου- Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τον κ. Κιοσέ, οι αγορές μασκών διπλασιάστηκαν και τριπλασιάστηκαν ενόψει της φθινοπωρινής περιόδου, με «το 10% του συνολικού αριθμού να αφορά τον Αύγουστο και άλλο ένα 10% τον Σεπτέμβριο». Η δε ροή μετά το πρώτο lockdown ομαλοποιήθηκε πολύ σύντομα.

Σημειώνεται ότι τα φαρμακεία δηλώνουν τα αποθέματά τους κάθε εβδομάδα, όπως οφείλουν να κάνουν, και πάρα το γεγονός ότι μάσκες πωλούνται σχεδόν παντού -μέχρι και σε ...τροχήλατα βανάκια- οι Θεσσαλονικείς είναι απ' αυτούς που επιλέγουν να τις αγοράζουν από τα φαρμακεία, τα οποία -όπως και οι φαρμακαποθήκες- έχουν επάρκεια μασκών.

Όπως σημειώνει ο κ. Κιοσές, η καλή βαθμολογία των Θεσσαλονικέων στη χρήση μάσκας δεν προκύπτει μόνο από τα αυξημένα ποσοστά στα φαρμακεία αλλά και από την εικόνα στους δρόμους της άλλοτε πολύβουης πόλης, όπου η ευρεία χρήση της χειρουργικής μάσκας είναι εμφανής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider