Τι θα δούμε στην 84η ΔΕΘ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τι θα δούμε στην 84η ΔΕΘ
Η Ινδία «παίρνει τη σκυτάλη» από τις ΗΠΑ που τιμήθηκε πέρυσι, για να προσθέσει το δικό της «στίγμα» στο σημαντικότερο εκθεσιακό γεγονός της χώρας.

Τεχνολογία, αεροδιαστημική και άλλοι κλάδοι υψηλής τεχνολογίας θα κυριαρχήσουν και φέτος στην 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) με τιμώμενη χώρα την Ινδία. Από τη φετινή διοργάνωση βέβαια δεν θα λείψει και τα παραδοσιακά χρώματα και αρώματα με τους υπεύθυνους της διοργάνωσης να κάνουν λόγο για αρώματα «κάρι και Μπόλιγουντ».

Η Ινδία «παίρνει τη σκυτάλη» από τις ΗΠΑ που τιμήθηκε πέρυσι, για να προσθέσει το δικό της «στίγμα» στο σημαντικότερο εκθεσιακό γεγονός της χώρας. Πρόκειται μία από τις μεγαλύτερες αγορές του κόσμου και μία ταχέως αναπτυσσόμενη οικονομική και επενδυτική υπερδύναμη. Η υψηλή τεχνολογία, η καινοτομία, η γεωργία και ο τουρισμός αποτελούν ορισμένους από τους τομείς κοινού ενδιαφέροντος ανάμεσα στις δύο χώρες. Στο πλαίσιο αυτό, ινδικές επιχειρήσεις και φορείς θα πραγματοποιήσουν επαφές με αντίστοιχες ελληνικές επιχειρήσεις, με στόχο τη δημιουργία εμπορικών σχέσεων.

«Άρωμα Ινδίας φέτος στη ΔΕΘ, θα μυρίζει λίγο κάρι και λίγο Μπόλιγουντ, ενώ θα υπάρχουν ακόμη πασμίνες, αλλά επίσης και τεχνολογία, αεροδιαστημική, εταιρείες υψηλής τεχνολογίας και αυτό είναι το “μότο” που έχουν οι Ινδοί, το “New India”, για να δείξουν τη νέα Ινδία όχι την παραδοσιακή» τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo AE, Κυριάκος Ποζρικίδης και διευκρίνισε ότι «ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου θεωρεί ότι η Ινδία θα πρωταγωνιστήσει τα επόμενα 20 χρόνια, ίσως να είναι και στην πρώτη θέση της παγκόσμιας οικονομίας. Μια χώρα με 1,5 δισ. πληθυσμό, με την οποία το εμπορικό ισοζύγιο με την Ελλάδα είναι υπό το μηδέν και θεωρώ ότι είναι μια ευκαιρία να αυξήσουμε το μεταξύ μας εμπόριο και να δούμε πώς μπορούμε να έχουμε προσέλκυση ειδικών επιχειρήσεων, καθώς επενδύουν εκτός Ινδίας και βλέπουν την Ελλάδα ως μια γέφυρα για την Ευρώπη».

Digital Greece

Στη φετινή έκθεση θα συμμετάσχουν πάνω από 1.500 εκθέτες, ενώ στο περίπτερο 12 και στο περίπτερο 6 θα διοργανωθεί για δεύτερη χρονιά το «Digital Greece» υπό την αιγίδα του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής. Μέσα από μια διαδικασία διάδρασης, οι πολίτες θα έρχονται σε επαφή με τον οδικό χάρτη που περιγράφει τα βήματα, τις αρχές, το πλαίσιο και τις κατευθύνσεις για τον ψηφιακό μετασχηματισμό στο σύνολο της δημόσιας διοίκησης και θα γνωρίζουν τη νέα ψηφιακή πραγματικότητα που θα αλλάξει την εικόνα της χώρας και την καθημερινότητα των πολιτών.

Ταυτόχρονα, startups και δομές υποστήριξης της νεοφυούς επιχειρηματικότητας, πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα και φορείς χρηματοδότησης θα δώσουν το «παρών» στο Digital Greece ως εκθέτες, αλλά και μέσα από εργαστήρια, ομιλίες και συζητήσεις που θα αναδείξουν τις τάσεις και τις ευκαιρίες στο ελληνικό οικοσύστημα.

Στο πλαίσιο του Digital Greece θα πραγματοποιηθούν εργαστήρια υποστήριξης επιχειρηματικών δεξιοτήτων και επιχειρηματικής ανάπτυξης, αλλά και θεματικοί διαγωνισμοί και παρουσιάσεις (pitching) εταιρειών και δομών στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του περιπτέρου 12.

Για δεύτερη χρονιά χωρίς τσιγάρο

H ΔΕΘ-Helexpo και η Παπαστράτος υποστηρίζουν ξανά την «χωρίς τσιγάρο» ταυτότητα της Έκθεσης και στηρίζουν με συνέπεια την εφαρμογή της αντικαπνιστικής νομοθεσίας. Το κάπνισμα θα απαγορεύεται αυστηρά στους δημόσιους εσωτερικούς χώρους, όπως επιβάλλει ο αντικαπνιστικός νόμος, ενώ ταυτόχρονα, οι επισκέπτες θα παροτρύνονται να καπνίζουν μόνο στους ειδικά διαμορφωμένους εξωτερικούς χώρους. Όπως και πέρσι, θα ζητηθεί από την TUV Austria να πιστοποιήσει τον Smoke-free χαρακτήρα της Έκθεσης.

Μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα της έκθεσης εδώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider