«Πιθανή» η χορήγηση νέας άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Πιθανή» η χορήγηση νέας άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα
Ο Άρειος Πάγος έκανε δεκτή την αναίρεση, δρομολογώντας την επανεξέταση του αιτήματος για άδεια του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Επιστρέφει στο δικαστικό συμβούλιο Βόλου η υπόθεση για να αποφασίσει για τη χορήγηση ή όχι άδειας στον εκτελεστή της 17 Νοέμβρη.

Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου έκανε δεκτή την αναίρεση που άσκησε η εισαγγελέας του ανωτάτου δικαστηρίου Ξένη Δημητρίου κατά της απόφασης των δικαστών του Βόλου που δεν χορήγησαν νέα άδεια στο Δημήτρη Κουφοντίνα.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, η πιθανότητα να λάβει νέα άδεια ο εκτελεστής της 17Ν είναι μεγάλη. Ο ίδιος βρίσκεται σε πολυήμερη απεργία πείνας προς άσκηση πίεσης για την ικανοποίηση του αιτήματός του.

Αξίζει να υπευνθυμίσουμε πως την περασμένη Παρασκευή, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου άσκησε αναίρεση στο βούλευμα του Συμβουλίου του Πλημμελειοδικείου Βόλου με το οποίο δεν χορηγήθηκε η 7η άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Να σημειώσουμε πως από την πλευρά του, το δικαστικό συμβούλιο Βόλου αναφέρει πως σύμφωνα με το σκεπτικό του βουλεύματος, το αίτημά του καταδικασμένου για την συμμετοχή του στην τρομοκρατική οργάνωση 17 Νοέμβρη, απορρίφθηκε καθώς «δεν είναι πρόθυμος να αλλάξει στάση ζωής, αλλά εμμένει στην άποψή του περί ένοπλης ανατροπής του 'κρατικού μονοπωλίου της βίας' και άρα καθιστά εναργές ότι ευκαιρίας δοθείσης δεν αποκλείεται να τελέσει και νέες αξιόποινες πράξεις ιδιαίτερης απαξίας».

Οι δικαστές συνεκτίμησαν το γεγονός ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας «καλεί σε συμπαράσταση και αλληλεγγύη προς υποστήριξη του αγώνα του για τη λήψη άδειας εξόδου από το σωφρονιστικό κατάστημα και ομάδες εκτός της φυλακής, αμφισβητήσιμης νομιμότητας, αναφερόμενος και πάλι στο κόκκινο νήμα της ζωής, που από το μέσο άνθρωπο δύναται να ερμηνευθεί και ως 'αίμα'».

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας βρίσκεται από την Παρασκευή στην εντατική μονάδα του νοσοκομείου Βόλου εξαιτίας τη πολυήμερης απεργίας πείνας που πραγματοποιεί, προκειμένου να του χορηγηθεί άδεια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider