Σε διαγωνισμό διαστημικής τεχνολογίας συμμετέχει η Ελλάδα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε διαγωνισμό διαστημικής τεχνολογίας συμμετέχει η Ελλάδα

Στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό ActInSpace για τη διαστημική τεχνολογία θα συμμετέχει για πρώτη φορά η Ελλάδα.

Στον διαγωνισμό συμμετέχουν νέοι επιχειρηματίες, επιστήμονες, μηχανικοί, προγραμματιστές και designers με στόχο την προώθηση καινοτόμων ιδεών σχετικά με τις τεχνολογίες και τις βιομηχανίες του διαστήματος, καθώς και την χρήση των διαστημικών τεχνολογιών στην καθημερινή ζωή.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται για δεύτερη χρονιά στην Ευρώπη από τον Ευρωπαικό Οργανισμό Διαστήματος και το Εθνικό Κέντρο Διαστημικών Ερευνών της Γαλλίας, με διεθνείς χορηγούς την Airbus και τη Novespace.

Οι συμμετέχοντες θα προσπαθήσουν να λύσουν ένα διαστημικό πρόβλημα δημιουργώντας ένα νέο προϊόν ή υπηρεσία, καθώς και νέες χρήσεις για τεχνολογίες που έχουν αναπτυχθεί για το διάστημα ή εικόνες που έχουν συλλεχθεί από αυτό.

Η νικήτρια ομάδα θα κερδίσει μια πτήση σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας με το αεροσκάφος όπου εκπαιδεύονται οι αστρoναύτες της Novespace. Επίσης ένας μεγάλος αριθμός ομάδων θα λάβει υποστήριξη για την περαιτέρω ανάπτυξη της ιδέας τους και τη δημιουργία της δικής τους νεοφυούς (start-up) επιχείρησης.

Περισσότερες πληροφορίες για το διαγωνισμό είναι διαθέσιμες στη διεύθυνση: http://www.actinspace.org/en, όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν και συμμετοχή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider