Ενώνουμε, αλλάζουμε, προχωράμε

Δημήτρης Χατζησωκράτης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ενώνουμε, αλλάζουμε, προχωράμε

Με καταγεγραμμένη την πολιτική βούληση των πέντε κομμάτων και κινήσεων, που συναπαρτίζουν σήμερα τη ΔΗΣΥ, αποτυπωμένη στο κεντρικό σύνθημα, ξεκινάει το Συνέδριο.

Φιλοδοξία όλων είναι το απόγευμα της Κυριακής από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας του Φαλήρου να υπάρχει το μήνυμα ότι η ΔΗΣΥ έκανε ένα αποφασιστικό βήμα, δίνοντας ξεκάθαρες απαντήσεις στα τρία βασικά ζητήματα που κλήθηκαν 3000 σύνεδροι να αντιμετωπίσουν.

-Το πρώτο:

Ποια είναι η δική μας σύγχρονη, εναλλακτική, προοδευτική πρόταση για μια νέα πορεία ανάπτυξης προκειμένου να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά τα οξυμένα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα της χώρας ώστε να υπερβούμε την κρίση και όχι απλώς να την παρακάμψουμε;

Το "Σχέδιο Ελλάδα", ως μια στέρεα βάση εκκίνησης, που συζητήθηκε με φορείς και πολίτες, σχεδόν σε όλη τη χώρα, μας έχει δώσει αυτή τη δυνατότητα.

-Το δεύτερο:

Ποια είναι η πολιτική μας πρόταση για διέξοδο από την 7χρονη κρίση και τα μνημόνια; Ποιο είναι το κύριο διακύβευμα σήμερα; Και σε ποια προοπτική και με ποιες πολιτικές δυνάμεις θα υπάρξει ένας στέρεος βηματισμός της χώρας προς τα εμπρός;

Η συμφωνία όλων μας, ότι στο προσεχές διάστημα το κυρίαρχο δίλημμα στη χώρα θα είναι: «ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ ή ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ». Ότι, κατά συνέπεια, οφείλουμε να καταστήσουμε ηγεμονική την πολιτική πρότασή μας στην πολιτική ζωή του τόπου, ότι δηλαδή όλα τα κόμματα, που διακηρύσσουν την πίστη τους στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, έχουν την υποχρέωση, μετά τις εκλογές πλέον, να αναλάβουν τις κυβερνητικές ευθύνες τους.

Η ισχυροποίηση της ΔΗΣΥ στο κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο καθίσταται απολύτως αναγκαία προκειμένου, τόσο η προγραμματική πρόταση όσο και η πολιτική πρότασή της να μπορεί να υποστηριχθεί και προωθηθεί .

Γι΄ αυτό και

-Το τρίτο:

Ποια θα είναι η συμφωνία για τις επιλογές και ποιος θα είναι ο οδικός χάρτης ώστε η ΔΗΣΥ, μέχρι τέλους του χρόνου να γίνει, μέσα από το ιδρυτικό της συνέδριο ο νέος ενιαίος φορέας της κεντροαριστεράς στη χώρα μας, που θα συσπειρώσει όλα τα κόμματα, σχήματα και πρόσωπα, που θεωρούν ότι η υπόθεση αυτή τους αφορά; Πώς θα καταστεί πραγματικά ισχυρή, κατακτώντας την ηγεμονία στον προοδευτικό χώρα.

Εδώ η οριστική κατάληξη για το σύμβολο του κόμματος, η συμφωνία για την διεξαγωγή του ιδρυτικού συνεδρίου, η δρομολόγηση της εκλογής της ηγεσίας από τη βάση της παράταξης με ανοικτά μητρώα, η δυνατότητα, πέρα από τα κόμματα που συναπαρτίζουν σήμερα τη ΔΗΣΥ, να αποφανθεί η βάση και για τον χαρακτήρα του ενιαίου φορέα, αν δηλαδή θα προχωρήσουμε με τη διατήρηση των κομμάτων εντός του ή όχι, αποτελούν και μεγάλες προκλήσεις και μεγάλες προσδοκίες

Επιμέλεια: Στέλλα Κεμανετζή

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider