Ειδήσεις | Ελλάδα
02-12-2021 | 16:43

Μπλόκο στην πράσινη ανάπτυξη από τον δήμαρχο Ερυμάνθου

Newsroom
Μοιράσου το
Μπλόκο στην πράσινη ανάπτυξη από τον δήμαρχο Ερυμάνθου
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Στην εποχή της πράσινης ανάπτυξης και της κοινωνικής ευαισθητοποίησης σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, υπάρχουν ακόμα δήμαρχοι με οπισθοδρομικές αντιλήψεις που δημιουργούν αρνητικό κλίμα και σηκώνουν το λάβαρο της επανάστασης ενάντια στις ΑΠΕ, για να εξυπηρετήσουν μικροπολιτικά συμφέροντα. 

Την ώρα που η χώρα μας καθίσταται πρότυπο διεθνώς και παράδειγμα προς μίμηση στην βιώσιμη ανάπτυξη, μέσα από την συμμετοχή της σε πρωτοβουλίες όπως τα Greco Islands, χτίζοντας ενεργειακά αυτόνομα νησιά μηδενικού ανθρακικού αποτυπώματος, μέσα από συνέργειες δημοσίων φορέων και ιδιωτικών εταιρειών παγκόσμιας εμβέλειας, την ίδια ώρα συντηρούνται αναχρονιστικές συμπεριφορές από άρχοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης στήνοντας οδοφράγματα και εμποδίζοντας αναίτια ήδη αδειοδοτημένα έργα μεγάλου περιβαλλοντικού όφελους.

Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος Ερυμάνθου κ. Μπαρής Θανάσης έστησε χθες λαϊκό δικαστήριο και «συγκέντρωση διαμαρτυρίας» στον προαύλιο χώρο του παλαιού σχολείου στον Σκιαδά ενάντια στο πλήρως αδειοδοτημένο, πολεοδομικά και περιβαλλοντικά, αιολικό πάρκο που θα κατασκευασθεί στο όρος Σκιαδοβούνι. Ο μέχρι πρότινος υποστηρικτής των ΑΠΕ και του εν λόγω εγχειρήματος ξαφνικά εμφανίστηκε μπροστά στους συμπολίτες του ως φανατικός αρνητής του έργου πνοής, για λόγους που δύσκολα μπορούν να προσδιορισθούν...

Είναι απορίας άξιον πώς ένα έργο που θα ωφελήσει πολλαπλά την ευρύτερη περιοχή μέσα από την κατασκευή βοηθητικών έργων υποδομής, οικονομική ενίσχυση του δημοτικού ταμείου, τουριστική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής κα, να αντιμετωπίζεται από τον πλέον υπεύθυνο για το κοινό καλό κ. Μπαρή ως καταστροφή, με φράσεις όπως «θα είμαστε απέναντι τους όλοι μαζί και όχι ένας», όπως δήλωσε με στόμφο στην χθεσινή συγκέντρωση, προεξοφλώντας ταυτόχρονα στην ίδια συγκέντρωση την αρνητική στάση και του έταιρου εμπλεκόμενου στο έργο δημάρχου Αρχαίας Ολυμπίας.

Ο κ. Μπαρής καλείται πρωτίστως να δικαιολογήσει προς τους πολίτες του δήμου του και εν συνεχεία προς τους λοιπούς εμπλεκόμενους στο έργο, την χθεσινή στροφή των 180 μοιρών και τα κίνητρα αυτής. 

Πώς εν τέλει ένας δήμαρχος «πράσινης» αποχρώσεως μετατρέπεται εν μια νυκτί σε «ροζ»;;;

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.