Ελλάδα
06-10-2021 | 14:35

Κορονοϊός: Τέλος τα μέτρα στις κόκκινες περιοχές

Newsroom
Μοιράσου το
Κορονοϊός: Τέλος τα μέτρα στις κόκκινες περιοχές
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Το «πράσινο φως» για την κατάργηση των επιπλέον περιορισμών στις πολύ επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές (κόκκινες) αποφάσισε να δώσει η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, κατά τη σημερινή συνεδρίασή της που έληξε πριν από λίγη ώρα.

Η φιλοσοφία της Κυβέρνησης κινείται πλέον την επαναφορά της ζωής σε επίπεδο κανονικότητας, με ανοιχτή κοινωνία και οικονομία.

Στο πλαίσιο αυτό επιχειρεί να βάλει «φρένο» στους επαναλαμβανόμενους περιορισμούς, αίροντάς τους οριζόντια σε χώρους όπου βρίσκονται αμιγώς άτομα ανοσοποιημένα.

«Η φιλοσοφία η οποία θέλουμε να ακολουθήσουμε είναι ότι από τη στιγμή που τώρα έχουμε εμβόλιο θα πρέπει, τουλάχιστον στο πλαίσιο που έχει να κάνει με δραστηριότητες μόνο εμβλιασμένων, να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στην κανονικότητα. Άρα οι ανακοινώσεις θα έχουν αυτή τη φιλοσοφία», δήλωσε σε συνέντευξή του ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Τα νέα μέτρα, που εστιάζουν στον τομέα της ψυχαγωγίας, θα ανακοινωθούν σήμερα, στις 15:00, από τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, την Αναπληρώτρια Υπουργό Μίνα Γκάγκα και τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Θεοκλή Ζαούτη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πλεύρης: Δε θα γίνουν πιο περιοριστικά τα μέτρα

Εισήγηση Λοιμωξιολόγων: Στο «κόκκινο» Σέρρες και Καρδίτσα - Παράταση μέτρων σε 11 περιφέρειες

MUST READ

Λαζανάς: «Ναι» στις ελευθερίες των εμβολιασμένων αλλά πρέπει να ληφθούν μέτρα