ΟΗΕ: Διαγνώστηκε με κορονοϊό και πέμπτο μέλος της αντιπροσωπείας της Βραζιλίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΟΗΕ: Διαγνώστηκε με κορονοϊό και πέμπτο μέλος της αντιπροσωπείας της Βραζιλίας
Ο κ. Γκιμαράες, που καθησύχασε εξηγώντας ότι είναι πλήρως εμβολιασμένος για την COVID-19, είναι το τέταρτο μέλος της αποστολής στη Νέα Υόρκη που διαγνώστηκε πως προσβλήθηκε από τον SARS-CoV-2.

Ο Πέντρου Γκιμαράες, ο διευθύνων σύμβουλος της βραζιλιάνικης δημόσιας τράπεζας Caixa Econômica Federal, μέλος της αντιπροσωπείας της χώρας στην 76η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη υπό τον πρόεδρο Ζαΐχ Μπολσονάρου, διαγνώστηκε πως έχει μολυνθεί από τον νέο κορονοϊό, ανακοίνωσε ο ίδιος χθες Κυριακή μέσω του λογαριασμού του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Instagram.

Ο κ. Γκιμαράες, που καθησύχασε εξηγώντας ότι είναι πλήρως εμβολιασμένος για την COVID-19, είναι το τέταρτο μέλος της αποστολής στη Νέα Υόρκη που διαγνώστηκε πως προσβλήθηκε από τον SARS-CoV-2.

Τόνισε πως είναι ασυμπτωματικός αλλά έχει τεθεί σε απομόνωση από την Τετάρτη, όταν επέστρεψε στην πατρίδα του από τη Νέα Υόρκη.

Ο υπουργός Υγείας Μαρσέλου Κεϊρόγκα, ο γιος του προέδρου, ο Εντουάρντου Μπολσονάρου, και ένας διπλωμάτης επίσης διαγνώστηκε πως μολύνθηκαν από τον νέο κορονοϊό. Ο κ. Κεϊρόγκα, που ενημερώθηκε για τη διάγνωση κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην έδρα του ΟΗΕ, παραμένει σε απομόνωση σε ξενοδοχείο της αμερικανικής μητρόπολης.

Ο ακροδεξιός πρόεδρος διαβεβαίωσε χθες ότι υποβλήθηκε σε τεστ μετά την επιστροφή του και ότι είχε αρνητικό αποτέλεσμα. Μετά την άφιξή τους όλα τα μέλη της αποστολής –περίπου 50 πρόσωπα– τέθηκαν σε απομόνωση και υποβλήθηκαν σε εξετάσεις, εξαιτίας της στενής επαφής τους με τον υπουργό Υγείας, παρότι ο κ. Κεϊρόγκα διαβεβαίωσε πως φόραγε συνεχώς μάσκα.

Δεν είναι σαφές αν ο Μπολσονάρου θα ξαναρχίσει να ασκεί κανονικά τα καθήκοντά του σήμερα είναι θα υποβληθεί εκ νέου σε εξέταση.

Ο αρχηγός του κράτους, που λέει ότι δεν θέλει να εμβολιαστεί, θεάθηκε επανειλημμένα χωρίς μάσκα κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Νέα Υόρκη. Ο Ζαΐχ Μπολσονάρου, που έχει επικριθεί από πολλούς για τον τρόπο που διαχειρίστηκε την υγειονομική κρίση, έχει πει επανειλημμένα ότι θα είναι «ο τελευταίος Βραζιλιάνος» που θα λάβει δόση εμβολίου για την COVID-19.

Η εκστρατεία ανοσοποίησης στη μεγαλύτερη χώρα της Βραζιλίας πάντως έχει προχωρήσει, με 222 εκατ. δόσεις να έχουν χορηγηθεί μέχρι τώρα.

Με 594.443 νεκρούς ως χθες Κυριακή αφότου εκδηλώθηκε η πανδημία του νέου κορονοϊού στην επικράτειά της, η Βραζιλία των 212 εκατ. κατοίκων καταγράφει τον 2ο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων στον κόσμο σε απόλυτα μεγέθη, πίσω μόνο από τις ΗΠΑ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΠΟΥ: Nέα ταξινόμηση των μεταλλαγμένων στελεχών του κορονοϊού

gazzetta
gazzetta reader insider insider