Διαλύεται η ομάδα επιστημόνων που ερευνά την προέλευση του κορονοϊού

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Διαλύεται η ομάδα επιστημόνων που ερευνά την προέλευση του κορονοϊού
Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Κολούμπια, Jeffrey Sachs, ανακοίνωσε ότι αποδεσμεύεται η task force των επιστημόνων που ερευνούν την προέλευση του Covid-19 υπέρ μιας ευρύτερης έρευνας για τη βιοασφάλεια.

Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Κολούμπια, Jeffrey Sachs, ανακοίνωσε ότι αποδεσμεύτηκε η task force των επιστημόνων που ερευνούν την προέλευση του Covid-19 υπέρ μιας ευρύτερης έρευνας για τη βιοασφάλεια.

Ο Δρ Sachs, πρόεδρος μιας επιτροπής Covid-19 που συνδέεται με τα επιστημονικά περιοδικά Lancet, εξήγησε ότι διέκοψε τις εργασίες της ομάδας επειδή ανησυχούσε για τις σχέσεις της με την EcoHealth Alliance. Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός που εδρεύει στη Νέα Υόρκη βρίσκεται υπό τον έλεγχο ορισμένων επιστημόνων, μελών του Κογκρέσου και άλλων αξιωματούχων από το 2020 για τη χρήση αμερικανικών κονδυλίων για μελέτες σχετικά με τους κορονοϊούς από νυχτερίδες με το Ινστιτούτο ιολογίας Ουχάν, μια ερευνητική εγκατάσταση στην κινεζική πόλη όπου εμφανίστηκε το πρώτο κρούσμα Covid- 19.

Ο πρόεδρος της EcoHealth Alliance, Peter Daszak, ηγήθηκε της task force μέχρι να αποσυρθεί από αυτόν τον ρόλο τον Ιούνιο. Ορισμένα άλλα μέλη της ομάδας εργασίας έχουν συνεργαστεί με τον Δρ. Daszak ή την EcoHealth Alliance σε διάφορα projects.

«Απλώς δεν ήθελα μια task force που είχει τόσο μεγάλη εμπλοκή με ένα από τα βασικά ζητήματα στη συνολική έρευνα για την προέλευση του ιού, που είναι η EcoHealth Alliance», είπε ο Δρ. Sachs.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider