Η ισπανική Rovi ξεκινά έρευνα για την πιθανή μόλυνση κάποιων δόσεων του εμβολίου της Moderna

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η ισπανική Rovi ξεκινά έρευνα για την πιθανή μόλυνση κάποιων δόσεων του εμβολίου της Moderna
Η ισπανική φαρμακοβιομηχανία Rovi ανακοίνωσε σήμερα ότι ερευνάται η πιθανή μόλυνση κάποιων δόσεων του εμβολίου της Moderna κατά της COVID-19.

Η ισπανική φαρμακοβιομηχανία Rovi ανακοίνωσε σήμερα ότι ερευνάται η πιθανή μόλυνση κάποιων δόσεων του εμβολίου της Moderna κατά της COVID-19, στην παραγωγή του οποίου συμμετέχει, και επισήμανε ότι η μόλυνση αυτή δείχνει να περιορίζεται σε ορισμένες παρτίδες για την Ιαπωνία.

Εκπρόσωπος της εταιρείας, η οποία χειρίζεται το τελικό στάδιο γεμίσματος και τελειώματος των φιαλιδίων του εμβολίου της Moderna για πελάτες εκτός των ΗΠΑ, διευκρίνισε ότι δεν σταμάτησε η παραγωγή στα εργοστάσιά της.

Νωρίτερα, η Ιαπωνία ανέστειλε τη χρήση 1,63 εκατ. δόσεων εμβολίου για τον κορονοϊό της Moderna, σε ένα διάστημα μεγαλύτερο από μία εβδομάδα αφότου ο διανομέας της χώρας έλαβε αναφορές για μολυσματικούς παράγοντες σε ορισμένα φιαλίδια.

Σύμφωνα με το Reuters, τόσο η Ιαπωνία όσο και η Moderna δήλωσαν ότι δεν έχουν εντοπιστεί ζητήματα ασφάλειας ή αποτελεσματικότητας και ότι η αναστολή ήταν απλώς μια προφύλαξη.

Φωτογραφία: Associated Press

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider