Ελλάδα
07-07-2021 | 21:34

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας ενάντια στο νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας

Newsroom
Μοιράσου το
Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας ενάντια στο νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας, ενάντια στο νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, που προβλέπει μεταξύ άλλων την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και των στελεχών εκπαίδευσης και την αυτονομία των σχολικών μονάδων. Με κεντρικό σύνθημα «Δε θα περάσει το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο που μετατρέπει το σχολείο σε επιχείρηση, γενικεύει τις μορφωτικές ανισότητες, απαξιώνει τον εκπαιδευτικό» οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια και κατευθύνθηκαν μέχρι τη Βουλή. Οι συγκεντρωμένοι επίσης ζητούν την απόσυρση του νομοσχεδίου, ενώ διαμηνύουν πως θα κλιμακώσουν τον αγώνα τους την ημέρα ψήφισής του.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών-Ωρομισθίων και Ελαστικά Εργαζομένων στην Εκπαίδευση, «η ατομική αξιολόγηση, που είναι ένας από τους βασικούς άξονες του νομοσχεδίου, δημιουργεί ένα ασφυκτικό πλαίσιο ελέγχου των εκπαιδευτικών, με μοναδικό στόχο την εξασφάλιση της εφαρμογής της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής».

Από την πλευρά τους, οι μαθητές επισημαίνουν ότι «με την αυτονομία, η κυβέρνηση και το υπ. Παιδείας θα μας βάζουν να τρέχουμε να βρούμε χορηγούς για να καλύψουμε το κενό της δικιάς τους υποχρηματοδότησης των σχολείων. Οι διευθυντές θα γίνουν manager και τα σχολεία επιχειρήσεις - μαγαζιά με έσοδα και έξοδα».

Στο συλλαλητήριο συμμετείχαν μεταξύ άλλων εκπαιδευτικές ομοσπονδίες, σύλλογοι εκπαιδευτικών, τοπικές ΕΛΜΕ, φοιτητικοί σύλλογοι και μαθητές καθώς και η Ομοσπονδία Γονέων.  

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.