«Magnificent Jewels»: Τα διαμάντια που κυριαρχούν στη μεγάλη δημοπρασία του Christie's (pics)

Τρία εντυπωσιακά διαμάντια έχουν -ήδη- κλέψει τις εντυπώσεις για την επερχόμενη μεγάλη δημοπρασία «Magnificent Jewels» από το Christie's στη Νέα Υόρκη.
«Magnificent Jewels»: Τα διαμάντια που κυριαρχούν στη μεγάλη δημοπρασία του Christie's (pics)

Της Χρυσάνθης Στέτου

Μάλιστα, είναι τόσο μεγάλο το ενδιαφέρον που δημιουργούν στην αγορά διαμαντιών που ο Οίκος Christie's τα έχει ονομάσει «τέλεια παλέτα» (The Perfect Palette). Πρόκειται για διαμάντια πολλών καρατίων που το κάθε ένα διακοσμεί ένα διαφορετικό δαχτυλίδι και θα αρχίσει να εκτίθεται σε διαφορετικά σημεία του Rockefeller Plaza, από τις 13 Απριλίου, ώστε να μπορέσουν να το δουν από κοντά οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές.

insider

Το ακριβότερο εκ των τριών είναι ένα μπλε διαμάντι 2,13 καρατίων (fancy vivid blue), το οποίο εκτιμάται πως θα «πιάσει» από 2 έως και 3 εκατ. δολάρια. Ακολουθούν ένα πορτοκαλί διαμάντι 2,34 καρατίων (fancy vivid orange) και ένα ροζ - μοβ διαμάντι 2,17 καρατίων (fancy vivid purplish pink), η αξία των οποίων μπορεί να φτάσει τα 2,5 εκατ. δολάρια έκαστο.

Πέρα από την κορυφαία «τριάδα» της «τέλειας παλέτας» υπάρχουν ακόμα δύο χρωματιστά διαμάντια. Ένα πορτοκαλί-ροζ διαμάντι 6,56 καρατίων (fancy intense orangy pink), η τιμή του οποίου εκτιμάται ότι μνπορεί να κυμανθεί από 700.000 δολάρια έως και 1 εκατ. δολάρια. Και ένα κίτρινο διαμάντι 25,55 καρατίων (fancy vivid yellow), η τιμή του οποίου εκτιμάται ότι μπορεί να φτάσει μέχρι και το 1,2 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με πληροφορίες του Forbes.

Τι άλλο μπορεί να «ψωνίσει» κανείς από τη δημοπρασία «Magnificent Jewels» του Christie's;

  • Ένα διαμάντι 38,04 καρατίων σε δαχτυλίδι, με εκτιμώμενη αξία από 2,5 έως 3,5 εκατ. δολάρια. (Χαρακτηριστικά: pear shape, brilliant-cut, D color, flawles, Type IIa colorless)

insider

  • Το δαχτυλίδι «Buhl-Mann» με διαμάντι 19,47 καρατίων από τη συλλογή «The Property of an Elegant Midwestern Collector», με εκτιμώνενη αξία από 200,000 έως 300,000 δολάρια.

insider

Πέρα από τα δαμάντια, οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές μπορούν να βρουν συνολικά 217 εκτιθέμενα συλλεκτικά κοσμήματα από διάσημους οίκους, πολύτιμων προϊόντων.

Όπως το δαχτυλίδι Burmese με ρουμπίνι από το σχεδιαστή πολύτιμων κοσμημάτων F.J. Cooper, με εκτιμώμενη αξία από 1,2 εκατ. έως 2,2 εκατ. δολάρια.

insider

Δείτε μερικά ακόμα από τα πολύτιμα κοσμήματα που περιλαμβάνονται στη δημοπρασία του Οίκου Christie's:

insider

insider

insider

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ