Πόσο κοστίζει η αγορά ακινήτου στο Ντένβερ των ΗΠΑ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πόσο κοστίζει η αγορά ακινήτου στο Ντένβερ των ΗΠΑ
Πώς το Ντένβερ εξελίχθηκε στην πιο ανταγωνιστική αγορά ακινήτων στις ΗΠΑ. Πού κινούνται οι τιμές.

Πρόκειται για έναν από τους πλέον δημοφιλείς προορισμούς για τους εργαζόμενους που απασχολούνται στον τεχνολογικό κλάδο. Ο λόγος για το Ντένβερ που ξαφνικά αποκτά μια από τις πιο ανταγωνιστικές αγορές ακινήτων στις ΗΠΑ!

Η πρωτεύουσα του Κολοράντο – το Ντένβερ – τον περασμένο μήνα είχε έναν πολύ μικρό αριθμό ακινήτων διαθέσιμων προς πώληση. Ήταν μόλις 3.041 ακίνητα, αριθμός ρεκόρ έναντι των 5.693 ακινήτων που διατίθεντο προς πώληση ακριβώς τρία χρόνια πριν, τον Σεπτέμβριο του 2017. Τα εν λόγω στοιχεία, τα οποία παρουσιάζει το CNBC, έδωσε στη δημοσιότητα η ένωση μεσιτών του Ντένβερ.

Η χαμηλή διαθεσιμότητα ακινήτων έχει ωθήσει στα ύψη τις τιμές των ακινήτων στην περιοχή και πλέον ένα διαμέρισμα στο Ντένβερ πωλείται από 334.752 δολάρια έως και 510.000 δολάρια.

«Οι πωλητές ακινήτων εμφανίζονται διστακτικοί στο να προχωρήσουν σε πωλήσεις στη διάρκεια της πανδημίας», σχολιάζει ο Andrew Abrams, στέλεχος της ένωσης μεσιτών του Ντένβερ. «Στον αντίποδα», συνεχίζει ο ίδιος, «οι υποψήφιοι αγοραστές, καθώς περνούν πολύ περισσότερη ώρα πλέον στα σπίτια τους, λόγω της πανδημίας, αντιλαμβάνονται ότι ίσως χρειάζονται μεγαλύτερους χώρους… Παράλληλα, οι ίδιοι επιχειρούν να δρέψουν τα οφέλη των χαμηλών επιτοκίων».

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, οι πωλήσεις ακινήτων αξίας άνω του 1 εκατ. δολαρίων φαίνεται να έχουν αυξηθεί κατά 80% σε ετήσια βάση.

«Η υπερβολική ζήτηση έχει καταστήσει εξαιρετικά ενεργή των αγορά ακινήτων του Ντένβερ σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο», σχολιάζουν παράγοντες της αγοράς.

«Τώρα που ολοένα και περισσότεροι εργαζόμενοι μπορούν να εργάζονται από οπουδήποτε – λόγω της πανδημίας – οι επιλογές για το πού μπορεί να ζει ο καθένας είναι απεριόριστες. Περιοχές, όπως το Ντένβερ, που παρουσιάζουν εύκολη πρόσβαση, έρχονται αντιμέτωπες με αυξημένη ζήτηση για αγορά ακινήτου. Το ίδιο συμβαίνει και στο Μαϊάμι», καταλήγει το CNBC.

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider