Grayscale: Έρχεται ευρωπαϊκό ETF με μετοχές που αντιπροσωπεύουν το «μέλλον των χρηματοοικονομικών»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Grayscale: Έρχεται ευρωπαϊκό ETF με μετοχές που αντιπροσωπεύουν το «μέλλον των χρηματοοικονομικών»
Το ΕΤF θα βασίζεται στο Bloomberg Grayscale Future of Finance Index, έναν δείκτη ο οποίος παρακολουθεί εταιρείες που αντιπροσωπεύουν το «μέλλον των χρηματοοικονομικών».

Το πρώτο της ευρωπαϊκό ETF εγκαινιάζει η Grayscale, ονόματι Grayscale Future of Finance, το οποίο θα εισαχθεί στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, στη Borsa Italiana και στην Deutsche Börse Xetra.

Το ΕΤF θα βασίζεται στο Bloomberg Grayscale Future of Finance Index, έναν δείκτη ο οποίος παρακολουθεί εταιρείες που αντιπροσωπεύουν το «μέλλον των χρηματοοικονομικών».

Σε αυτές συμπεριλαμβάνονται μετοχές όπως Silvergate Capital, PayPal, Coinbase, Robinhood και άλλες ψηφιακές εταιρείες, εταιρείες τεχνολογίας που επιτρέπουν συναλλαγές ψηφιακών δεδομένων και εταιρείες υποδομής ψηφιακών assets, όπως στον χώρο του crypto-mining και της διαχείρισης ενέργειας.

«Με την αυξανόμενη παγκόσμια ζήτηση τόσο από θεσμικούς όσο και από μεμονωμένους επενδυτές για τα προϊόντα της Grayscale, είμαστε ενθουσιασμένοι που επεκτείνουμε την προσφορά μας στην Ευρώπη μέσω του UCITS», δήλωσε ο Michael Sonnenshein, CEO της Grayscale.

Η Grayscale είναι ο μεγαλύτερος διαχειριστής ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο. Με έδρα το Στάμφορντ του Κονέκτικατ, η εταιρεία έχει υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία περίπου 40 δισ. δολαρίων σε 18 επενδυτικά προϊόντα.
«Αυτό το προϊόν βασίζεται στα ιστορικά δυνατά μας σημεία, ενώ προάγει την εξέλιξή μας ως διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων που βοηθά τους επενδυτές να δημιουργήσουν χαρτοφυλάκια που μπορούν να αντέξουν τη δοκιμασία του χρόνου», δήλωσε ο Sonnenshein.

Ο David LaValle, παγκόσμιος επικεφαλής για τα ETF στην Grayscale, πρόσθεσε ότι η εταιρεία πιστεύει ότι η ψηφιακή οικονομία θα αποτελέσει σημαντικό μοχλό για την ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας.

«Μέσω του Grayscale Future of Finance, οι Ευρωπαίοι επενδυτές έχουν τώρα την ευκαιρία να λάβουν έκθεση σε εταιρείες που είναι καθοριστικές για την εξέλιξη του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος», δήλωσε ο LaValle.

Η πλειονότητα των περιουσιακών στοιχείων υπό τη διαχείριση της Grayscale αφορά σε bitcoin και ether.

Και τα δύο κρυπτονομίσματα έχουν χάσει το 25% ή περισσότερο της αξίας τους τις τελευταίες 30 ημέρες καθώς η κατάρρευση του stablecoin Terra και του Luna «τσάκισε» την αγορά των κρυπτονομισμάτων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γεγονός το πρώτο ETF που συνδυάζει bitcoin και χρυσό

Συνεχίζονται οι πιέσεις στα κρυπτονομίσματα - «Χάνει» εκ νέου τα 30.000 δολάρια το bitcoin

gazzetta
gazzetta reader insider insider