Απογοήτευσαν τους επενδυτές οι «χαμηλές ταχύτητες» της Uber στο αμερικανικό χρηματιστήριο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Απογοήτευσαν τους επενδυτές οι «χαμηλές ταχύτητες» της Uber στο αμερικανικό χρηματιστήριο
Το ντεμπούτο της Uber στο αμερικανικό χρηματιστήριο την περασμένη Παρασκευή πιθανότατα σηματοδοτεί το τέλος μιας εποχής.

Απογοήτευση στους επενδυτικούς κύκλους προκάλεσαν οι… «χαμηλές ταχύτητες» της αρχικής δημόσιας προσφοράς (IPO) της εταιρείας Uber, στη Wall Street, την Παρασκευή.

Η Uber μπήκε… με το αριστερό, όπως αποδείχθηκε, στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, την Παρασκευή, με το «ντεμπούτο» της μετοχής να γίνεται στα 42 δολάρια κι ενώ αργά την Πέμπτη, οι μετοχές της είχαν τιμολογηθεί στα 45 δολάρια. Τελικά, η μετοχή της Uber στο τέλος της συνεδρίασης της Παρασκευής υποχώρησε κατά 7%. Πρακτικά αυτό μεταφράζεται σε αποτίμηση κάτω των 80 δισ. δολαρίων, ποσοστό πολύ χαμηλότερο από τον στόχο των 120 δισ. δολαρίων που είχε τεθεί στα τέλη του 2018.

Η μη ικανοποιητική «πρεμιέρα» της Uber στο αμερικανικό χρηματιστήριο, πέραν της απογοήτευσης που προκάλεσε στους επενδυτές, έχει και δεύτερη ανάγνωση. Σύμφωνα με μερίδα αναλυτών που επικαλείται το CNBC, η εισαγωγή της Uber στο αμερικανικό χρηματιστήριο πιθανότατα να σηματοδοτεί το τέλος μιας πολύ σημαντικής εποχής. Της εποχής των μεγάλων επενδύσεων σε μικρές ιδέες. Το τέλος αυτής της εποχής σηματοδοτεί επίσης και τη μετάβαση σε μια νέα εποχή, εκείνη της απροθυμίας των επενδυτών να διαχειριστούν τις μεγάλες προκλήσεις με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπος σήμερα ο πλανήτης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider