«Έρχονται» κάμερες και υψηλά πρόστιμα για παραβάσεις σε λεωφορειολωρίδες

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Έρχονται» κάμερες και υψηλά πρόστιμα για παραβάσεις σε λεωφορειολωρίδες
Σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ κάθε μήνα κόβονται 100 πρόστιμα των 200 ευρώ το καθένα για οδηγούς που παραβίασαν τις λεωφορειολωρίδες.

Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στις λεωφορειολωρίδες και επανέρχονται τα πρόστιμα για τους οδηγούς που πραγματοποιούν παραβάσεις.

Σύμφωνα με το σχετικό επορτάζ του STAR, ο ΟΑΣΑ ανανέωσε την προμήθεια για θερμογραφικό χαρτί αφού εγκρίθηκε το σχετικό κονδύλι των 1.209 ευρώ. Πρόκειται για το χαρτί που εκτυπώνει τις παραβάσεις και τις στέλνει στην Τροχαία, κάτι που σημαίνει ότι αναμένεται νέος κύκλος προστίμων.

Όπως αναφέρεται, αυτή τη στιγμή υπάρχουν 12 κάμερες για την παρακολούθηση των λεωφορειολωρίδων στην Αθήνα, οι οποίες τοποθετούνται σε 40 σημεία ανά διαστήματα. Σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ κάθε μήνα κόβονται 100 πρόστιμα των 200 ευρώ το καθένα για οδηγούς που παραβίασαν τις λεωφορειολωρίδες.

Όμως, τα τελευταία χρόνια οι κάμερες υπολειτουργούσαν αφού σε ΟΑΣΑ και Τροχαία υπήρχε έλλειψη προσωπικού. Από την πλευρά του ο ΟΑΣΑ ανακοίνωσε πως «το τελευταίο διάστημα υπάρχει εντατικοποίηση και ο αριθμός των κλήσεων αυξάνεται».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider