Hertz: Πρόταση εξαγοράς ύψους 4,2 δισ. δολαρίων για την αποφυγή της πτώχευσης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Hertz: Πρόταση εξαγοράς ύψους 4,2 δισ. δολαρίων για την αποφυγή της πτώχευσης
Η Hertz κατέθεσε αίτημα πτώχευσης τον Μάιο του 2020, όταν το σχεδόν καθολικό lockdown σε παγκόσμιο επίπεδο προκάλεσε ισχυρό πλήγμα στον τουριστικό / ταξιδιωτικό κλάδο.

Πρόταση ύψους 4,2 δισ. δολαρίων δέχτηκε η Hertz για την εξαγορά της από τις Knighthead Capital Management and Certares Management, για την αποφυγή της πτώχευσης της.

Συγκεκριμένα, η Hertz Global Holdings Inc. δέχτηκε πρόταση εξαγοράς από την Knighthead Capital Management και την Certares Management, οι οποίες σύμφωνα με το σχετικό επενδυτικό πλάνο, θα αποκτήσουν τον πλήρη έλεγχο της Hertz, μόλις καταφέρει να «σωθεί» από το χείλος της χρεοκοπίας, με το συνολικό ποσό να εξαρτάται από την πρόθεση του υπάρχοντος δανειστή να συμμετάσχει στην εκ νέου χρηματοδότηση.

Η πρόταση των Knighthead και Certares περιλαμβάνει άμεση χρηματοδότηση, δικαίωμα επενδυτικής συμμετοχής και εξαγορά των μη εξασφαλισμένων χρεογράφων. Το συγκεκριμένο πλάνο δίνει την επιλογή στους ομολογιούχους της Hertz για εξαγορά του μεριδίου τους με 70% επί της αξίας του ή να ενσωματώσουν τα χρέη στη νέα χρηματοδότηση. Με την προϋπόθεση της ολοκλήρωσης αυτής της συμφωνίας, η Hertz θα διαθέτει ρευστότητα περί τα 2,2 δισ. δολάρια.

Η Hertz κατέθεσε αίτημα πτώχευσης τον Μάιο του 2020, όταν το σχεδόν καθολικό lockdown σε παγκόσμιο επίπεδο προκάλεσε ισχυρό πλήγμα στον τουριστικό / ταξιδιωτικό κλάδο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider