Αυτοκίνητο

Mercedes EQS SUV: Άρχισε η παραγωγή του ηλεκτρικού μοντέλου στις ΗΠΑ

Κώστας Μπιτσικώκος

Στιγμή-ορόσημο για την ιστορία της Mercedes-Benz στις ΗΠΑ αποτέλεσε η έναρξη παραγωγής του EQS SUV στην πόλη Τασκαλούζα της Αλαμπάμα. Πρόκειται για το πρώτο 100% ηλεκτρικό μοντέλο της οικογένειας Mercedes-EQ που κατασκευάζεται στο έδαφος των ΗΠΑ. Το μεγάλο ηλεκτρικό SUV θα εξάγεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες προς όλες τις αγορές, ανάμεσα στις οποίες και η ευρωπαϊκή.

Σε κοντινή απόσταση, στην κομητεία Μπιμπ, λειτουργεί από τον περασμένο Μάρτιο η μονάδα παραγωγής μπαταριών για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της μάρκας. Το EQS SUV αποτελεί μαζί με το EQS sedan τις ναυαρχίδες ηλεκτρικών μοντέλων της Mercedes-Benz. Εντός του 2022 θα αρχίσει στην Αλαμπάμα η παραγωγή ενός ακόμα ηλεκτρικού SUV, της EQE SUV.

Από τη δεκαετία του ’90 η Mercedes-Benz έχει επενδύσει περισσότερα από 7 δισ. δολάρια στις εγκαταστάσεις της στην Αλαμπάμα, με την συνολική παραγωγή οχημάτων στο εργοστάσιο της Τασκαλούζα να πλησιάζει τα 4 εκατομμύρια. Η Mercedes-Benz U.S. International (MBUSI) απασχολεί 4.500 εργαζόμενους και περίπου τα 2/3 της ετήσιας παραγωγής οχημάτων εξάγονται στον υπόλοιπο κόσμο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS: