Volkswagen: «Βουτιά» 20% για τα λειτουργικά κέρδη στο α' τρίμηνο - Στα 4,6 δισ. ευρώ

Newsroom

Μείωση άνω του 20% κατέγραψαν τα λειτουργικά κέρδη της Volkswagen στο α' τρίμηνο του 2024, καθώς η ασθενέστερη ζήτηση για τις premium μάρκες της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας οδήγησε σε σημαντική κάμψη των πωλήσεων.

Ειδικότερα, τα λειτουργικά κέρδη της εταιρείας ανήλθαν στα 4,6 δισ. ευρώ τους πρώτους τρεις μήνες του 2024, από κέρδη 5,7 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2023.

Οι πωλήσεις οχημάτων μειώθηκαν κατά 2% το πρώτο τρίμηνο, φτάνοντας συνολικά τα 2,1 εκατομμύρια μονάδες, ανέφερε η εταιρεία. Οι πωλήσεις της Porsche μειώθηκαν κατά 16% στα 71.000 οχήματα παγκοσμίως, με τα λειτουργικά κέρδη της μάρκας να μειώνονται στα 1,2 δισ. ευρώ από 1,7 δισ. ευρώ έναν χρόνο νωρίτερα.

«Όπως αναμέναμε, τα στοιχεία του πρώτου τριμήνου επιβεβαιώνουν ένα αργό ξεκίνημα του έτους», δήλωσε ο οικονομικός διευθυντής του Ομίλου Volkswagen και COO Arno Antlitz σε δήλωση.

Για το σύνολο του 2024, η Volkswagen εξακολουθεί να αναμένει επίτευξη των στόχων που έχει θέσει για σύνολο του έτους, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης των εσόδων από πωλήσεις κατά 5% και ενός λειτουργικού περιθωρίου για ολόκληρο το έτος που κυμαίνεται μεταξύ 7% και 7,5%.

«Αναμένουμε επιπλέον δυναμική κατά τη διάρκεια του έτους από την κυκλοφορία περισσότερων από 30 νέων μοντέλων σε όλες τις μάρκες. Ταυτόχρονα, τα αποτελέσματα των προγραμμάτων μας για την αποτελεσματικότητα θα ξεδιπλωθούν σταδιακά καθώς προχωρά το έτος», δήλωσε ο Antlitz.

Στον απόηχο των ανακοινώσεων, η μετοχή της εταιρείας υποχωρεί άνω του 2% στις συναλλαγές στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS: