Jaguar-Land Rover: Κλείνει δύο εργοστάσια λόγω έλλειψης ημιαγωγών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Jaguar-Land Rover: Κλείνει δύο εργοστάσια λόγω έλλειψης ημιαγωγών
Το προσωρινό κλείσιμο των δύο κύριων εργοστασίων της αποφάσισε η Jaguar Land Rover, εξαιτίας της έλλειψης ημιαγωγών - chip.

Το προσωρινό κλείσιμο των δύο κύριων εργοστασίων της αποφάσισε η Jaguar Land Rover, εξαιτίας της έλλειψης ημιαγωγών - chip που δημιουργεί προβλήματα σε πληθώρα εργοστασίων σε όλο τον κόσμο, όπως αυτά της Ford.

Σε ανακοίνωση της, η Jaguar Land Rover ανακοίνωσε πως το κλείσιμο των εργοστασίων στις περιοχές Halewood και Castle Bromwich στη Βρετανία, από τη Δευτέρα 26 Απριλίου, θα είναι προσωρινό, χωρίς όμως να δίνει χρονικό πλαίσιο για την επανεκκίνηση της λειτουργίας τους.

Σύμφωνα με το BBC, στο εργοστάσιο Castle Bromwich κατασκευάζονται τα μοντέλα: Jaguar XE, XF και F-Type. Ενώ σε αυτό του Halewood κατασκευάζονται τα: Range Rover, Evoque και Land Rover Discovery Sport.

Η παγκόσμια έλλειψη ημιαγωγών έχει σημαντικές επιπτώσεις στην παραγωγή αυτοκινήτων, μεταξύ των οποίων και την General Motors, η οποία ανακοίνωσε στις 17/4 πως πλέον θα παράγει συγκεκριμένα μοντέλα pick-up οχημάτων, για το 2021, χωρίς την λειτουργία εξοικονόμησης καυσίμων που είχαν μέχρι πρότινος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider