Το φτηνό πετρέλαιο «βυθίζει» τις ασιατικές αγορές

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το φτηνό πετρέλαιο «βυθίζει» τις ασιατικές αγορές

Με σημαντικές απώλειες έκλεισαν την Τετάρτη τα ασιατικά χρηματιστήρια, λυγίζοντας υπό το βάρος του φτηνού πετρελαίου και του ακριβού γεν.

Στο Τόκιο, ο δείκτης Nikkei σημείωσε «βουτιά» 3,1% στις 18.920,8 μονάδες, τα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 14,5 μηνών κλείνοντας. Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ υποχώρησε κατά 3,7% στις 18.920,8 μονάδες, σε χαμηλό 3,5 ετών, ενώ ο δείκτης Shanghai Composite στη Σαγκάη κατέγραψε απώλειες 1% .

Οι απώλειες διευρύνονται στις αγορές λόγω των ισχυρών πιέσεων στην τιμή του πετρελαίου, εν μέσω ανησυχιών για περαιτέρω αύξηση της πλεονάζουσας προσφοράς πετρελαίου μετά την άρση των κυρώσεων στο Ιράν, καθώς και της ανατίμησης του γεν ως ασφαλές καταφύγιο στο οποίο καταφεύγουν οι επενδυτές σε καιρούς έντονης αβεβαιότητας.

«Όπως βλέπουμε, δεν είναι δυνατό να βρεθεί ένας καταλύτης που θα αντιστρέψει το κλίμα στην αγορά», σχολιάζει στο MarketWatch η Ayako Sera από την ιαπωνική Sumitomo Mitsui Trust Bank.

Επιπλέον, η ζοφερή προοπτική της αμερικανικής οικονομίας, μετά την επιβράδυνση των πωλήσεων και της βιομηχανικής παραγωγής, δυσχεραίνει τη λήψη μακροχρόνιων θέσεων από τους διαπραγματευτές συναλλάγματος, εκτιμά η Sera.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider